14. kolo
03.12.2023 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Le Havre se zalekl dlouhé přesilovky. Mbappé dotlačil PSG k vítězství i bez Donnarummy

Fotbalisté PSG si poradili ve 14. kole Ligue 1 na půdě Le Havru, který porazili 2:0. Pařížané ovšem nevstoupili do utkání tou správnou nohou, když napřed z brankové čáry jeden z obránců vytahoval střelu Gautiera Llorise, načež zaplatil daň za špatnou komunikaci červenou kartou Gianluigi Donnarumma. Po tomto incidentu se ale tým z města romantiky probral a po zásluze se ještě před přestávkou prosadil Kylian Mbappé. Ve druhé půli měli sice domácí spoustu šancí, zaskakující gólman Arnau Tenas si ovšem hlasitě řekl o více herního času.

Pařížané se v Ligue 1 dostali na klasickou vlnu dominantních výkonů, protože jejich poslední zaváhání se datovalo na konec září. Od té doby si na své konto připsali šest vítězství v řadě a společně s Nice se přetahovali o první příčku. Tentokrát se ale hvězdy PSG musely připravit na pevnou obranu Le Havru, která ve čtyřech z posledních pěti klání neinkasovala. S bušením do zavřené defenzivy měl už favorit zkušenost z poslední bitvy proti Newcastlu, kde mu v Lize mistrů zachraňoval klíčový bod až v nastaveném čase z penalty Mbappé.

O překvapení se mohl hned v úvodu postarat bratr dlouholeté opory severolondýnského Tottenhamu Llorise, jeho ránu ale skoro na brankové čáře zneškodnil jeden z obránců. Zanedlouho přišla obrovská hrubka Nordiho Mukieleho, jenž donutil vyběhnout daleko z brány Donnarummu, který byl u míče ovšem pozdě, a tak musel v 10. minutě předčasně ze hřiště pryč. I přes oslabení se do obrovské šance poté řítil Mbappé, jeho ránu na zadní tyč však nakonec nohama vyrazil brankář domácích. Francouzská superstar se vzápětí přece jen prosadila, skrytá rána zpoza vápna se od tyče odrazila za záda Arthura Desmase. V závěru prvního dějství mohlo být vyrovnáno, avšak Josue Casimir neudržel nervy na uzdě a stoprocentní šanci promarnil.

Po změně stran neměl daleko k vyrovnání Yassine Kechta, jeho dělovku ze střední vzdálenosti ale Tenas reflexivně vyrazil do zámezí. Zanedlouho si spletl barvy dresů známý potížista Ousmane Dembélé, čímž do protiútoku vyslal klub z Normandie, na mladém zaskakujícím Španělovi si nicméně vylámal zuby Mohamed Bayo. Krátce nato si rychlonohý Francouz chtěl napravit pošramocenou reputaci, jeho střela ovšem pouze olízla zadní tyč. Pár chvil před koncem utkání navíc potrestal neschopnost útočníků soupeře ještě Vitinha, s jehož tečovanou střelou nemohl Desmas nic dělat.

PSG tak v lize opět nezaváhalo a domů si odvezlo plný počet bodů. V příštím kole se 9. prosince utká s Nantes, Le Havre změří o den později síly se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

0 :2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele