28. kolo
07.04.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Montpellier potvrdil skvělou domácí bilanci s Lorientem a odskočil od zóny sestupu

Fotbalisté Montpellieru zvítězili ve 28. kole Ligue 1 nad Lorientem 2:0. Hosté byli sice v první půli aktivnějším celkem, avšak jejich útočníci byli v zakončení nepřesní. Naopak domácím byla krátce po přestávce přisouzena penalta, se kterou si bez problému poradil tradiční exekutor Téji Savanier. La Paillade v samotném závěru přidali ještě jednu trefu a poosmé v řadě ze vzájemných střetnutí před vlastními fanoušky neochutnali hořkost porážky. Vítězstvím si tak navíc v tabulce vytvořili šestibodový náskok na barážovou příčku.

Montpellier se díky zisku sedmi bodů z předchozích pěti klání alespoň částečně oddálil od sestupového pásma. V něm se naopak stále nacházel Lorient, pro kterého byla bitva na jihu Francie klíčová. O přímou záchranu totiž bojovalo hned pět celků, a jediné vítězství tak mohlo Les Merlus dodat trochu klidu. Do karet jim paradoxně hrálo venkovní prostředí, kde neprohráli čtyřikrát v řadě.

Do vedení mohl jít krátce po odehrání čtvrthodiny Lorient, když mladičký supertalent Badredine Bouanani napřed nasadil jesle jednomu obránci a následně poslal prudkou přízemní přihrávku do vápna, nicméně její adresát na ni jen o pár čísel nedosáhl. Na druhé straně zkusil volejem z dálky otevřít skóre Joris Chotard, jeho prudká rána ale prosvištěla vedle levé tyče. Během celého úvodního dějství byl sice aktivnější hostující celek, avšak do poločasového hvizdu se fanoušci přesného zásahu nedočkali.

Po změně stran ale přišel neohrabaný zákrok od jednoho z bránících hráčů hostí, což z pokutového puntíku náležitě potrestal Savanier, jenž otevřel skóre nechytatelnou ranou k levé tyči. O chvíli později mohl přidat další gól Wahbi Khazri, ovšem jeho zakončení dokázal se štěstím vyrazit brankář Les Merlus. V 69. minutě pak mohl vyrovnat Ayman Kari, mladík vypůjčený z PSG ale jen orazítkoval břevno. V úplném závěru pak bleskurychlý protiútok využil střídající Yann Karamoh, čímž pojistil výhru La Paillade.

Domácí tak dotáhli zápas do vítězného konce. V následujícím kole se 14. dubna střetnou s Clermontem, Les Merlus změří o pět dní později síly s Nice.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele