21. kolo
11.02.2024 17:05 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Maxence Caqueret (© AFP)

Rozjetý Lyon uspěl i na jihu Francie, domácí strádání Montpellieru podtrhl Caqueret

Montpellier podlehl ve 21. kole Ligue 1 Lyonu 1:2. Domácí se dostali do vedení zásluhou Arnauda Nordina, jenž se po zdravotních problémech prosadil poprvé od září. Hosté byli hned několikrát blízko vyrovnání. Velkou smůlu měl Akor Adams, jemuž nejprve odvolali branku kvůli ofsajdu a následně spálil několik tutovek. Gólu a nakonec i obratu se však Les Gones dočkali. Nejprve v 74. minutě srovnal ve formě hrající Alexandre Lacazette, na nějž záhy navázal rozhodující trefou Maxence Caqueret.

Zklamaní La Paillade tak prodloužili čekání na výhru před svým publikem na osm soutěžních zápasů.

Zápasy Lyonu s Montpellierem nabízely v posledních letech pokaždé strhující podívanou. Na předchozí vzájemné střetnutí však rozhodně nevzpomínali v dobrém příznivci Les Gones, jejichž oblíbenci schytali v podzimním utkání debakl 1:4. Od té doby se ale mnoho věcí změnilo, protože Olympique výrazně pozvedl úroveň hry a vyzrál třeba v ligovém derby na Marseille.

Počáteční tlak se pokusil přetavit v brzkou trefu Correntin Tolisso, jenže střela bývalého supertalentu mířila daleko vedle soupeřovy brány. Domácí se postupně oklepali a mohli jít do brzkého vedení, nebýt ofsajdu. O pár minut později se už dočkali, a to když Nordin našel centr Issiagy Sylly a otevřel skóre. Zanedlouho mohl ještě zvýšit náskok Akor Adams, avšak po dobré přihrávce z pravé strany pouze promáchl.

Po přestávce chtěl změnit stav zápasu novic v dresu Lyonu Said Benrahma, alžírský křídelník však po svém typickém navedení do středu na střelu těsně minul. Kdo ale trefil prostor mezi třemi tyčemi, byl Akor Adams. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ovšem fantasticky vychytal Anthony Lopes. Nakonec přece jen přišlo vyrovnání. Kapitán Lacazette potvrdil, že je v posledních týdnech ve skvělém rozpoložení a z úhlu slabší levačkou propálil Benjamina Lecomteho. O závěrečnou trefu se pak několik minut před koncem postaral mladý záložník Caqueret, a Lyon tak z Montpellieru odcestoval se všemi body.

Lyon potvrdil zlepšenou formu a zvítězil potřetí v řadě. Již 16. února jej čeká další duel, a to doma proti Nice. Montpellier hostí o dva dny později Méty.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele