25. kolo
08.03.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Penaltový rutinér z Montpellieru prodloužil strádání uvadajícího Nice

Fotbalisté Montpellieru využili bídné formy Nice a ve 25. kole Ligue 1 zvítězili na jihu Francie 2:1. Hosté šli do vedení už v závěru úvodní desetiminutovky, kdy si míč do vlastní branky srazil Jean-Clair Todibo, avšak jeho zaváhání ještě bleskově napravil Jérémie Boga. Na penaltovou trefu Téjiho Savaniera, který v této disciplíně uspěl po 34. ze 37 kariérních pokusů, už ale Orli odpověď nenašli. La Paillade se tak po páteční předehrávce ve vyrovnaném chvostu tabulky vyšplhali ze sestupových vod, domácí naopak prodloužili čekání na ligovou výhru na šest utkání.

Skvělé výkony Nice z první části sezony pomalu začaly být minulostí, jelikož Les Aiglons nevyhráli ani jedno z posledních pěti ligových klání a v tabulce se z druhé pozice propadli až na páté místo. Zpět na vítěznou vlnu se však mohli dostat v domácím duelu s Montpellierem. Hosté byli totiž v podobně špatné formě, kterou si ovšem drželi už od startu ročníku.

Ani zjevná snaha obou celků o taktický vstup do zápasu nezabránila smolné hrubce hned zkraje duelu. V 10. minutě totiž Todibo tečoval balon natolik nešťastně, že rozvlnil síť vlastní branky. Orli dokázali brilantním způsobem zareagovat, o pouhé dvě minuty později Boga perfektně mířenou hlavičkou srovnal skóre zápasu. Za zmínku nepochybně stál také krásný individuální únik Arnauda Nordina, 10 minut po Bogově trefě ale podobně přesným projektilem akci zakončit nedokázal. Polský gólman Marcin Bulka byl ovšem před změnou stran přece jen ještě jednou překonán, hra rukou ve vápně totiž rezultovala v pokutový kop, který nekompromisně proměnil Savanier.

Náskok hostujícího celku nemusel ve druhé půli vydržet dlouho, již ve 49. minutě se Boga ranou k levé tyči málem zapsal na listinu střelců podruhé, tentokráte však ze vzájemného minisouboje vyšel vítězně Benjamin Lecomte. Také Savanier mohl v 56. minutě přidat svůj druhý zásah, jeho pokus ze střední vzdálenosti však proklouzl vedle pravé tyče. O 12 minut později si perspektivní průnik připravil Evann Guessand, jeho rána z lákavé pozice uvnitř vápna ovšem branku nezasáhla. V nastaveném čase zabránil další brance hostí Lecomte, útok Nice však na jeho úspěch nenavázal.

Nice tak doma opět zaváhalo a s o záchranu bojujícím Montpellierem nezískalo ani bod. V následujícím kole se 16. března utká s Lens, La Paillade změří o den později síly s PSG.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele