15. kolo
10.12.2023 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gaëtan Laborde (© AFP)

Nice se ke sběru čistých kont nevrátilo, přesto slavilo. V bitvě nejmladších trenérů se radoval Farioli

Manko Nice na vedoucí PSG zůstalo i po 15. kole Ligue 1 čtyřbodové, protože Orli porazili na vlastním hřišti Reims 2:1. Domácí dlouho předváděli tradičně fantastickou defenzivní práci, když od souboje z Parku princů z poloviny září obdrželi jediný gól, a to v minulém zápase proti Nantes. Defenzivní taktika 34letého Francesca Farioliho nakonec nevedla k čistému kontu ani tentokrát, jelikož svěřence o tři roky mladšího Willa Stilla vrátil v 78. minutě do hry Yunis Abdelhamid. Krátce po něm ovšem strhl vítězství na stranu favorita Jérémie Boga.

Fotbalisté Nice přišli v minulém kole o status jediného neporaženého celku francouzské nejvyšší soutěže. Jejich zaváhání v Nantes využilo PSG, které si na první příčce vybudovalo čtyřbodový náskok právě před klubem z Provensálska. Reims muselo na jihu Francie čelit nejlepší defenzivě v lize, jež inkasovala pouhých pět branek. Z posledních šesti vzájemných střetnutí navíc skončilo hned pět bezgólově, a nic tak nenasvědčovalo ofenzivnímu představení.

Nice ovšem od začátku zápasu chtělo tuto bilanci změnit. Nejprve se po sólové akci Melvina Barda, který prošel přes střed hřiště, dostal do úniku Gaëtan Laborde, ten ale ve vyložené příležitosti bránu netrefil. Poté Terem Moffi nastřelil míč z pravé strany na zadní tyč, kam doklouzával Laborde, na balon však nedosáhl. Po úvodních šancích domácích se až do konce první půle nepodařilo ani jednomu z týmů výrazně ohrozit bránu soupeře, a tak se po prvních 45 minutách naplňoval obvyklý scénář vzájemných zápasů.

Ten však v 55. minutě roztrhal Laborde, jenž získal balon na polovině hřiště a namířil si to směrem k pokutovému území. Na hranici velkého vápna vystřelil a míč s odrazem o horní tyč zapadl do brány, Orli se tak ujali vedení. Po hodině hry vypálil z bezprostřední blízkosti Junja Ito, trefil ovšem pouze břevno.

V 78. minutě se po centru Ita z pravé strany dostal k hlavičce kapitán Reims Abdelhamid, který překonal domácího gólmana a stal se teprve druhým hráčem, jenž v této sezoně vstřelil čtyřnásobnému francouzskému mistrovi gól na jeho hřišti. Nedlouho poté se však skóre měnilo znovu, když Boga překvapil přízemní střelou zpoza šestnáctky Yevhanna Dioufa, který jeho pokus propustil za brankovou čáru.

Nice tak po vítězství zůstalo v kontaktu s vedoucím PSG. V dalším kole zamíří 16. prosince na hřiště Le Havru. Reims ve stejný den zavítá na stadion rozjetého Lens.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele