13. kolo
26.11.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Pod další selhání Lyonu se podepsal probuzený David. Na výhře Lille se podílel i nadějný bek

Lille porazilo v závěrečném duelu 13. kola Ligue 1 Lyon 2:0. Les Gones neudrželi se svým soupeřem krok ani půl hodiny, když se chvíli po sobě prosadili Jonathan David a Tiago Santos. Pro kanadského kanonýra, jenž v minulé sezoně vstřelil 24 gólů, šlo přitom o první ligovou trefu od konce srpna. Portugalský mladík pak dokonce zaznamenal premiérový zásah v dospělém fotbale. Domácí tak zůstali přikováni k poslednímu místu, Lille naopak plný bodový zisk přiblížil třetímu Monaku.

Dosavadní průběh sezony se z pohledu Lyonu nemohl vyvíjet o moc hůře. Fanoušci Les Gones přesto v posledních dvou kolech pocítili naději, neboť poslední celek tabulky nejdříve urval bod s Métami a následně překvapivě slavil výhru v Rennes. Na domácí vítězství však Olympique i nadále čekal a snadné to neměl mít ani proti Lille, jelikož "Dogy" mimo svůj trávník prohrály pouze jednou.

Hosté se v úvodní desetiminutovce dokonce třikrát dožadovali pokutového kopu kvůli hře rukou. Píšťalka hlavního arbitra však zůstala ve všech případech překvapivě němá. Poté ovšem David přece jen prolomil svůj gólový půst a poslal čtyřnásobného francouzského mistra do zaslouženého vedení. Kanadský útočník byl vyslán do situace jeden na jednoho a nemýlil se. Chvíli nato se prezentoval krásnou brankou Santos, jenž potrestal ztrátu míče razantní střelou pod břevno.

Nepochopitelné chyby se po změně stran dopustil útočník Lyonu Mama Baldé, když nedokázal proměnit vyloženou příležitost a z bezprostřední blízkosti namířil svůj pokus hlavou nad břevno. Naopak v 58. minutě se prezentoval skvostným zákrokem Lucas Chevalier proti Tinu Kadewereovi a podržel "Dogy" během festivalu nevyužitých šancí. Kromě značného pískotu z tribun byla situace svěřenců Fabia Grossa dokonce tak zoufalá, že se příznivci Les Gones rozhodli ironicky slavit každou přihrávku.

Lille prodloužilo šňůru utkání bez porážky a tříbodový zisk zaznamenalo i na stadionu klubu ze třetího největšího francouzského města. "Dogy" se v dalším kole představí 3. prosince na domácím hřišti proti Métám, Lyon o den dříve navštíví Lens.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele