24. kolo
03.03.2024 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Lyon setkání se Sotocou znovu bolelo, v oblíbeném městě zužitkoval gólový apetit i Wahi

Lens vyhrálo ve 24. kole Ligue 1 na stadionu Lyonu 3:0. Atraktivní první poločas ve 43. minutě gólově zakončil Florian Sotoca, jenž oslavil pátý příspěvek v letošní sezoně. Muž, který byl v minulém vzájemném utkání vyloučen za drsný faul na Nicoláse Tagliafica, tak ukončil domácímu týmu pětizápasovou sérii bez porážky. Po změně stran pojistil triumf z penalty Elye Wahi, jenž ve svém minulém klání v Lyonu skóroval hned čtyřikrát. Les Gones tedy zůstali ve spodní půlce tabulky, naopak hosté poskočili zpět na šestou příčku.

Hráči Lyonu potvrdili famózní formu i v osmifinále francouzského poháru, v němž zvítězili 1:0 po penaltách nad Štrasburkem. Pro Les Gones, kteří se po polovině sezony nacházeli na sestupových příčkách, to tak bylo již šesté soutěžní vítězství v řadě a boj o záchranu už se jich týkal jen nepřímo. Tentokrát však přivítali Lens, jež sice bojovalo o evropské příčky, jeho výkony se však rapidně zhoršily.

Domácí celek mohl z aktivního úvodu vytěžit první branku, Orel Mangala však prudkou ranou pouze orazítkoval tyč. Ve 24. minutě po odstavení obránce zahrozil ze šestnáctky také Ernest Nuamah, gólman Brice Samba byl ovšem v pozoru. Na druhé straně vytáhl skvělý zákrok Anthony Lopes, když z bezprostřední blízkosti vychytal tutovku Wahiho. Na pohotovou hlavičku Sotocy do odkryté sítě už by ale krátký.

Lens šlo do dvougólového trháku krátce po návratu z kabin, když Wahi z bílého puntíku zamířil přesně do levého dolního rohu. Další zásah měl na kopačce Ruben Aguilar, jenž z osamocené pozice na kraji pokutového území pálil přímo do vyběhnutého brankáře. Naději na vyrovnání definitivně zakopal do země Ainsley Maitland-Niles, který stáhl k zemi prchajícího Wesleyho Saïda a uviděl červenou kartu. Vzápětí navíc přidal třetí branku Kevin Danso.

Olympique se tak na vítězné vlně neudržel a nezískal ani bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 9. března. Les Gones změří síly s Lorientem, Lens vyzve Brest.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele