25. kolo
10.03.2024 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Fotbalisté vyslyšeli hlas fanoušků, Marseille přiblížil pohárovým příčkám Aubameyang

Hráči Marseille přemohli v duelu 25. kola Ligue 1 o záchranu bojující Nantes 2:0. Rozhodující zásah zaznamenal Pierre-Emerick Aubameyang, jenž si v ročníku připsal už 11 ligových gólů. Les Olympiens zároveň potvrdili famózní formu, na které má značný podíl 70letý trenér Jean-Louis Gasset, jehož svěřenci vyhráli všechna soutěžní utkání pod jeho vedením s celkovým skóre 19:3. Výrazně se tak přiblížili postupu do pohárů, což jim za hlavní cíl pro závěr sezony vytyčili choreografií jejich fanoušci.

V domácím dresu se do neuvěřitelné formy rozehrál útočník kanonýr Aubameyang. Šest branek v posledních čtyřech soutěžních zápasech toho bylo nejlepším možným důkazem. Jeho střelecké kvality potřebovala Marseille také proti Nantes, v případě triumfu se totiž Olympique mohl zařadit hned za pohárovou šestku.

Do první šance zápasu se však v úvodu dostali Kanárci. K zakončení se procpal Nicolas Cozza a jen těsně minul pravou tyč. Následující příležitost již přišla na domácí straně a byl to právě Aubameyang, kdo v 17. minutě otevřel skóre. Zkušený útočník vypíchl míč před Albanem Lafontem a uklidil jej do odkryté brány. Až ve 35. minutě se rozehrála další zajímavá akce. Moses Simon podnikl výlet napříč soupeřovou polovinou a málem se dostal až ke střele, na poslední chvíli jej však zastavil Chancel Mbemba. V závěru poločasu byl uvolněn Ismaïla Sarr, jenž z úhlu netrefil bránu. Na druhé straně vyslal povedenou ránu Moussa Sissoko, ale Pau López předvedl ještě lepší zákrok.

Povedený nástup do druhé půle mohl zažít střídající Mostafa Mohamed, jenž po pár minutách pálil z bezprostřední blízkosti. Radost ovšem nenastala, neboť jeden z obránců obětavě skočil do rány a zblokoval ji. Na druhé straně mohl Olympioniky uklidnit Jordan Veretout, avšak proti jeho projektilu do pravého růžku zasáhl Lafont. Zpoza vápna se následně nebál vystřelit ani Bénie Traoré, ale úspěšně si vedl také brankář domácích López, který si připsal další zákrok. V 79. minutě po krásném vyslání od spoluhráče procpal Aubameyang na druhý pokus míč do sítě soupeře a rozhodl.

Marseille tedy naplnila očekávání a přilepšila si v boji o poháry. Další ligový duel ji čeká 17. března na půdě Rennes. Nantes o den dříve změří síly se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele