23. kolo
25.02.2024 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Hvězdu Asijského poháru zastínil v Marseille čerstvý rekordman Evropské ligy

Marseille porazila ve 23. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky Montpellier 4:1, a Jean-Louis Gasset tak zažil povedenou ligovou premiéru v roli kouče Olympioniků. Do vedení se přitom dostal tým, v němž Gasset dříve hrál a působil jako asistent trenéra, když chybu domácí obrany potrestal Jordánec Mousa Al Tamari. Větším počtem defenzivních nedůrazů se však prezentovali hosté. Vítěznou branku po obratu zaznamenal celkově dvougólový Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se několik dní před utkáním stal rekordmanem v počtu vstřelených branek v Evropské lize.

Atmosféru v kabině Olympioniků při pokračujícím šestizápasovém čekání na ligovou výhru lehce zpříjemnil postup do další fáze Evropské ligy přes Šachtar Doněck. Utkání již odkoučoval nový trenér Gasset, který po posledním prohraném zápase s Brestem nahradil Gennara Gattusa. Na bývalého kouče reprezentace Pobřeží slonoviny čekal v ligové premiéře na lavičce Les Olympiens Montpellier, jenž v minulém kole třemi góly rozmetal předposlední Méty.

Na poslední vítězství chtěli hosté navázat i proti silnějšímu soupeři. Už v páté minutě se prosadil Mousa Al Tamari, jemuž ke gólu velmi pomohl kapitán soupeře. Samuelu Gigotovi se vůbec nepovedl odkop, když mu míč přejel přes nohu přesně na hlavu jordánského útočníka, který se z lehké pozice nemýlil. Vzápětí mohl vedení navýšit Jordan Ferri, jenž ale střelou z dálky pouze rozezvučel pravou tyč za Pauem Lópezem. Krátce před odehranou půlhodinou se ve vápně uvolnil Iliman Ndiaye a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. V závěru poločasu La Paillade zapomněli pohlídat nabíhajícího Aubameyanga, ten tak bez problému gólem do odkryté brány otočil stav utkání.

Ze začátku druhé půle mohl vyrovnat hlavou Issiaga Sylla, který si naběhl na centrovaný balon. Jeho zakončení sice bylo prudké, nicméně mířilo do míst, kde ho López s přehledem pokryl. Byli to tedy znovu Olympionici, kdo udeřil. Sudí v jejich prospěch nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Aubameyang. Gabonec s přehledem proměnil, když si počkal, kam skočí Benjamin Lecomte, a následně vyslal míč k druhé tyči. Definitivní razítko na vítězství Les Olympiens padlo v 82. minutě, kdy si po zmatcích vstřelil vlastní gól Falaye Sacko.

Marseille tak potvrdila historickou dominanci nad Montpellierem dalším triumfem. V následujícím kole na ni čeká 2. března duel v Clermontu. La Paillade o den později přivítá Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele