13. kolo
24.11.2023 21:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Goncalo Ramos (© AFP)

Knížata z prozatímního trůnu PSG nesesadila. Dembélé si schoval první trefu na šlágr Ligue 1

PSG nezaváhalo v úvodním duelu 13. kola Ligue 1, v němž skolilo Monako 5:2. Oku lahodící podívanou gólově odšpuntoval v 18. minutě Goncalo Ramos, jenž se přesným zásahem odvděčil svému zaměstnavateli za prodloužení smlouvy do roku 2028. Hosté sice záhy dokázali vyrovnat, utkání však překlopil na stranu Pařížanů svou 14. trefou v ligovém ročníku Kylian Mbappé a rozhodující branku přidal ve druhé půli Ousmane Dembélé, jenž si v hlavním městě Francie konečně otevřel střelecký účet.

Už páteční předehrávka nabídla patrně nejostřeji sledovaný zápas kola, v němž se třetí Monako mohlo v případě výhry na vedoucí Pařížany bodově dotáhnout. Tomu ovšem chtěli zabránit domácí fotbalisté v čele s Mbappém. Ten se z reprezentačního srazu vrátil ve fantastické formě, když při rekordní výhře 14:0 nad Gibraltarem zaznamenal tři přesné trefy a stejný počet asistencí.

Ve fantastické formě hrající Francouz na další zásah málem nepotřeboval ani osm minut, jenže proti jeho prudké ráně levačkou se zaskvěl gólman Philipp Köhn. Na druhé straně se nenechal zahanbit Gianluigi Donnarumma, který podobně efektním skokem zneškodnil hlavičku Soungoutoua Magassy. Oba brankáři se záhy proměnili z hrdinů v psance. Nejdříve o sobě dal negativně vědět hostující Köhn, když vyrazil slabou střelu přímo pod nohy Ramose, jenž se zblízka nemýlil. Hned o čtyři minuty později Donnarumma namazal při rozehrávce balon Takumimu Minaminovi a Japonec vyrovnal. S odčiňováním chyb poté začal 25letý Švýcar, když hbitým způsobem vychytal přízemní pokus Mbappého. Situaci však Monaku zkomplikoval hloupým faulem ve vápně Magassa, jehož nešikovnost potrestal nechytatelnou ranou z bílého bodu Mbappé. Chvíli před pauzou navíc vychytal Minamina konečky prstů Donnarumma.

K japonsko-italskému souboji došlo i krátce po příchodu hráčů ze šaten a také v tomto případě z něj vyšel jako vítěz gólman domácích. Poté nastala hlušší pasáž hry, kterou ukončil až v 70. minutě Dembélé, jenž si parádně zpracoval dlouhý pas a z úhlu neomylně rozvlnil síť. Letní akvizice z Barcelony se tak konečně dočkala trefy v pařížském dresu. O podobně pohledný zásah se nedlouho poté postaral Vitinha, který svůj obstřel nasměroval přesně k tyči. Hosté se sice ze slepených gólů ve vlastní bráně vzpamatovali, zmohli se ovšem jen na snížení z kopačky Folarina Baloguna. V posledních vteřinách navíc překonal Köhna ještě jednou Randal Kolo Muani.

PSG tedy zvítězilo a upevnilo si postavení v čele tabulky před druhým Nice. Příštím soupeřem Pařížanů bude 3. prosince Le Havre, Monako ve stejný den vyzve Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele