11. kolo
05.11.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

U míče Jim Allevinah (© AFP)

Vzepětí Clermontu neslo podobu venkovní remízy, Štrasburk neunesl verdikt videorozhodčího

Hráči Štrasburku neprolomili čtyřzápasovou sérii bez vítězství ani v 11. kole Ligue 1, když na domácí půdě remizovali s předposledním Clermontem 0:0. Le Racing postupně zvyšoval tempo hry a ve druhém poločase se mu dokonce podařilo skórovat, z důvodu ofsajdového postavení však gól neplatil. Následně se nechal za zbytečnou druhou žlutou kartu vyloučit Marvin Senaya, a tým z Alsaska tak na vlastním hřišti ztratil další body. Hostům se naopak podařilo překvapit dalšího favorita a ve třech ze čtyř posledních zápasů neprohráli.

Štrasburk si v minulém kole připsal poněkud nečekaný bodový zisk, když si odvezl remízu z horké půdy Rennes. Díky tomu utnul šňůru tří porážek v řadě, úspěch z Bretaně však potřeboval potvrdit proti předposlednímu Clermontu. Postavení v tabulce však rozhodně neodpovídalo aktuální formě Les Lanciers, kteří postupně obrali PSG i Lyon a v minulém kole se až do konce rvali o body s Nice.

O první střelu mezi tři tyče se postaral domácí útočník Angelo, jenž pálil z hranice šestnáctky. S pokusem 18letého Brazilce, který na východě Francie hostuje z Chelsea, si ale bez problémů poradil Mory Diaw. Zasahovat musel rovněž Matz Sels na druhé straně hřiště, jenž výborným zákrokem zneškodnil střelu Muhammeda Chama. Ve zbytku úvodního dějství se hra přelévala ze strany na stranu, k dalšímu ohrožení jedné či druhé branky už ale nedošlo.

První zajímavější moment byl po změně stran k vidění až po hodině hry, kdy se ke střele uvnitř pokutového území dostal Junior Mwanga. Obránci Štrasburku však v pádu scházela potřebná přesnost a míč pouze minul levou tyč. V 74. minutě se domácímu celku dokonce podařilo skórovat, kvůli těsnému ofsajdu však branka neplatila. Prakticky okamžitě po oznámení verdiktu přišla pro Alsasany velká komplikace, když po druhé žluté kartě musel ze hřiště Senaya. Početní nevýhoda byla na hře Štrasburku znát, který si stejně jako jeho soupeř už žádnou další příležitost nevypracoval.

Clermont potvrdil zlepšené výkony a připsal si cennou remízu z venkovního stadionu. V příštím kole se mu 12. listopadu na domácím hřišti postaví do cesty Lorient, Štrasburk ve stejný den pocestuje do Brestu.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele