20. kolo
02.02.2024 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Marco Asensio a Kylian Mbappé (© AFP)

PSG dovedla k výhře hvězdná dvojice, pád Štrasburku odstartovala chyba brankáře

PSG napravilo poslední klopýtnutí s Brestem, když v předehrávce 20. kola Ligue 1 porazilo Štrasburk 2:1. Hlavními postavami střetnutí byli domácí brankář Alaa Bellaarouch a Kylian Mbappé. První jmenovaný sice už v šesté minutě skvělým zákrokem zlikvidoval penaltu od hvězdného Francouze, po půlhodině hry ovšem udělal obrovskou hrubici v rozehrávce, kterou nejlepší střelec soutěže potrestal svou 20. ligovou trefou v tomto ročníku. Výborný výkon předvedl rovněž i Marco Asensio, jenž si v utkání kromě asistence připsal také vítěznou branku.

Pařížané sice drželi od 15. září minulého roku ligovou neporazitelnost, s výkonem v posledním klání však nemohli být spokojení. Po prvním poločase s Brestem vedli o dvě branky, nakonec ovšem pouze remizovali. Ani tentokrát nečekal mistra ligy příliš jednoduchý úkol, jelikož Štrasburk nepoznal přemožitele již osmkrát v řadě a v tabulce okupoval poklidnou 10. příčku.

Do zápasu s pařížským favoritem vstoupili domácí velmi nadějně, když měli po necelé minutě na kontě dvě golová zakončení. Nejprve Gianluigiho Donnarummu zblízka napálil Moïse Sahi Dion a z následného rohu pak italského brankáře prověřil hlavičkou Habib Diarra. Na druhé straně mohl v šesté minutě udeřit Mbappé, nařízenou penaltu ale zlikvidoval skvělým zákrokem Bellaarouch.

PSG následně uklidnilo hru a drželo míč víc na svých kopačkách, k nebezpečným situacím se přesto nedostávalo. A tak se první přesná trefa zrodila až po chybě gólmana Bellaarouche. Jeho odkop z hranice vápna zblokoval Asensio přímo před Mbappého, jenž balon pohotově uklidil do odkryté branky.

Po změně stran už PSG dostalo zápas pod kontrolu. V gól ji přetavilo v 50. minutě, kdy Mbappé našel ve vápně Asensia, který měl čas si míč zastavit a přesně umístit do branky. Pařížané po navýšení náskoku kontrolovali hru, Štrasburk se nezmohl na větší nápor a hrozil pouze po rychlých akcích. Jedna z nich vedla ke snížení. V 68. minutě našel Marvin Senaya na zadní tyči přesným centrem Dilaneho Bakwu, který z bezprostřední blízkosti doklepl balon do sítě.

Hosté se snažili zbytek zápasu odbránit a Le Racing začal diktovat tempo. Vypracoval si pár zajímavých šancí, ale pokaždé selhal v zakončení a Donnarumma do konce utkání nemusel řešit žádné vážné ohrožení branky.

PSG tak napravilo menší zaváhání z minulého kola a domů si odvezlo tři body. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 10. února. Pařížané změří síly s Lille, Alsasané se utkají s Lens.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele