21. kolo
10.02.2024 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Florian Sotoca (© AFP)

Forma Lens má vzestupnou tendenci, k útoku na top čtyřku zavelel všestranný Wahi

Fotbalisté Lens porazili ve 21. kole Ligue 1 na domácím trávníku hostující Štrasburk 3:1. Domácí s grácií navázali na dvě předešlé výhry a brzy si mohli užívat dvoubrankového náskoku po gólech Elye Wahiho a Davida Pereiry da Costy. Hosté, kteří v lednu prožili nadmíru povedené období, se skutečně dlouhou dobu zdáli být zaskočeni a k bodovému zisku jim nepomohlo ani snížení, o které se před odchodem do šaten postaral Thomas Delaine.

Lens se po třech soutěžních prohrách vrátilo zpět na vítěznou vlnu, když nejprve zdolalo Toulouse a v minulém duelu porazilo také Nantes. Při obou výhrách navíc udrželo čisté konto, na což chtělo navázat i doma proti Štrasburku. Hostům naopak skončila v posledním kole osmizápasová série neporazitelnosti, když je zdolalo PSG.

Racing Club odstartoval utkání aktivně a mohl jít do vedení hned z první útočné akce, kterou zakončoval Jhoanner Chávez. Jeho pokus v brance neskončil jen díky přispění pohotového obránce hostů. Alsasané se snažili kontrovat, nicméně po chybě v jejich pokutovém území se v 16. minutě prosadil do prázdné brány Wahi. Loňský vicemistr Francie dál tlačil na pilu, zatímco svěřenci Patricka Vieiry jen stěží odvraceli vršící se průniky za svoji obranu. Ve 30. minutě se střelec úvodního gólu pasoval do role nahrávače a připravil skvělou příležitost pro Pereiru da Costu, který poslal míč do levého dolního rohu brány. Chybám v obraně se ale neubránili ani domácí, jednu takovou potrestal před koncem první půle Delaine.

V úvodních minutách druhého dějství byl relativní klid a fanouškům se naskytl diametrálně odlišný pohled, než jaký viděli v prvním poločase. V 58. minutě si nerozuměl obránce a gólman hostů, čehož pohotovým lobem využil Florian Sotoca. Tým z Alsaska se nevzdával a skvěle si počínal hlavně Delaine, kterému vstřelený gól evidentně pomohl a s klidem rozdával přihrávky spoluhráčům. Ti už ale tušili, že si domácí náskok pohlídají a po pár posledních ofenzivních pokusech poslední minuty jen dohrávali.

Utkání tak dotáhlo do vítězného konce Lens. Obě mužstva bude další ligový zápas čekat 18. února. Racing Club se střetne s Reims, Štrasburk změří síly s Lorientem.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele