25. kolo
09.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ruben Aguilar (© AFP)

Dlouhá série neporazitelnosti Brestu skončila na půdě hladového Lens

Lens porazilo na domácím hřišti ve 25. kole Ligue 1 Brest 1:0. Jediný gól v utkání chudém na šance si vzal na starost obránce Ruben Aguilar, který tak vstřelil premiérovou branku v dresu Racing Clubu, kam se v létě přesunul z Monaka. Právě na průběžně třetí knížecí celek se domácí dotáhli v neúplné tabulce, Piráty naopak inkasovaná branka po třech duelech s čistým kontem odsoudila k první ligové porážce od začátku listopadu.

Zatímco zavedené značky francouzského fotbalu z předních příček Ligue 1 se v posledních týdnech nedokázaly vyhnout zaváháním, Brest pokračoval v nečekaně úspěšném tažení. Důkazem byly tři po sobě jdoucí výhry bez inkasované branky, které Piráty osamostatnily v roli nejbližšího pronásledovatele PSG. Úspěšné minulé kolo za sebou mělo i Lens, jež dominovalo v Lyonu.

Úvodní dějství nabídlo pramálo atraktivní podívané. Hrál se především fotbal mezi vápny, ze kterého přinesl vysvobození až obránce Aguilar. Ve 32. minutě totiž mířil pouze do tyče Elye Wahi, od brankové konstrukce se ale míč odrazil přímo k 30letému Francouzovi, který jednoduchou hlavičkou zužitkoval hned první příležitost v utkání. Ani jeho zásah však kolotoč šancí nespustil, a první poločas se tak bez další změny skóre v poklidu dohrával.

Krátce po pauze mohl vedení pojistit Florian Sotoca, z otočky ovšem pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Naopak možnost vyrovnat měl v 63. minutě Hugo Magnetti, svou pumelici zpoza vápna ale zamířil přímo na gólmana. Nejblíže vstřelení kýžené branky hostů byl střídající Martín Satriano. Ten nejdříve z prostoru pro penaltu nastřelil tyč a krátce nato jeho hlavička sice prošla mezi nohama gólmana, následně se však Brice Samba stihl otočit a míč zachytit před brankovou čarou.

Série Brestu bez ligové porážky se tak zastavila na 13 po sobě jdoucích kláních. V příštím kole přivítá 17. března Lille, na stadion Lens přijede o den dříve Nice.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele