16. kolo
16.12.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Racing zase promlouvá do bojů o poháry. Proti nevyzpytatelnému Reims měl hlavní slovo Saïd

Hráči Lens porazili v 16. kole Ligue 1 na vlastní půdě Reims 2:0 a poskočili už na páté místo tabulky. Duel dvou ambiciózních celků francouzské nejvyšší soutěže rozhodl v závěru první půle čtvrtým gólem v ročníku útočník Wesley Saïd, jenž využil obrovské chyby obrany hostů. Nepovedený start sezony z pohledu domácích je tak zapomenut, čemuž napomohla série 11 ligových duelů v řadě bez porážky a posun na pohárové příčky.

Lens si po zaváhání v minulém ligovém kole proti Montpellieru napravilo náladu v Lize mistrů, kde porazilo Sevillu, a zajistilo si tak alespoň postup do play off Evropské ligy. Tentokrát přivítalo na domácí půdě tabulkového souseda z Remeše. Hostům trochu upadla forma, když z posledních pěti ligových klání třikrát prohráli, a navíc se začalo spekulovat o přesunu jejich mladého kouče Willa Stilla na lavičku Sunderlandu.

Červenobílí vstoupili do zápasu lépe a ve druhé desetiminutovce byli blízko k úvodní trefě. Povedený centr od rohového praporku si totiž našel ve vzduchu Emmanuel Agbadou, jenže orazítkoval pouze tyč brány Briceho Samby. Krátce nato už hosté balon na místo určení zásluhou Mohameda Daramyho dopravili, ale gólovou radost jim sebral systém VAR, který odhalil těsný ofsajd střelce. Síly na trávníku se postupem času vyrovnaly a do hry se více dostala i útočná esa Racing Clubu. Tomu se dvě minuty před pauzou dokonce podařilo vstřelit branku, když Saïd využil velkého nedorozumění v defenzivě celku z Remeše a před odkrytou sítí se nemýlil.

Odpověď mohla přijít prakticky záhy po návratu z kabin. Přízemní střela, kterou vyslal Junja Ito, však prosvištěla těsně vedle. Úspěchem neskončila ani nadějná hlavička kapitána Yunise Abdelhamida, a tak si čtvrt hodiny před koncem vzali slovo opět domácí. Ruben Aguilar našel přesným centrem za obranu mladého Kolumbijce Óscara Córtese, který 10 minut po příchodu na hřiště ze vzduchu definitivně zlomil odpor Stillových svěřenců.

Lens tak napravilo ztrátu bodů z minulého klání a zvítězilo. Oba celky sehrají další ligové kolo 20. prosince. Racing Club vyzve Nice, červenobílí změří síly s Le Havrem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele