12. kolo
11.11.2023 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Reims si další překvapení nepřichystalo. Mbappé hattrickem posadil PSG zpět na výsluní

PSG zvítězilo ve 12. kole Ligue 1 na půdě Reims 3:0. Do role hlavní hvězdy se znovu pasoval Kylian Mbappé, který se prosadil třikrát napříč oběma poločasy. Francouzský tahoun tak zajistil pařížskému celku posun na první příčku tabulky, o kterou po bodové ztrátě přišlo Nice. Překvapivě čtvrtý celek soutěže z Remeše tak s ligovým mistrem nevyhrál již posedmé v řadě a vůbec poprvé v sezoně odešel z utkání bez vstřelené branky.

Hráči PSG v týdnu ukončili pětizápasovou šňůru vítězství, když padli v rámci Ligy mistrů na hřišti AC Milán 1:2. V domácí soutěži se po slabším úvodu začali přibližovat prvnímu Nice, které mohli případnou výhrou předskočit. Pařížané si však museli dávat pozor i na svá záda, kde na ně vykukoval právě celek z Remeše. Ten předváděl v novém ročníku ještě lepší výkony než v tom minulém a z předchozích pěti klání prohrál jenom jednou. Loni navíc s PSG dokázal ve dvou vzájemných střetnutích uhrát dvě remízy, a hosty tak nečekal vůbec jednoduchý úkol.

Přesto se Pařížanům podařilo svému soupeři odskočit hned v prvních momentech utkání. Ousmane Dembélé našel precizním centrem z pravého křídla Mbappého, který placírkou uklidil balon do sítě ke vzdálenější tyči. Červenobílí záhy srovnali, brance Junji Ita nicméně předcházelo postavení mimo hru, a gól tak musel být odvolán. Japonský útočník byl blízko ke skórování i ve 22. minutě. Jeho přízemní pokus z volného kopu ale lapil pohotovým zákrokem připravený Gianluigi Donnarumma. Nedorozumění hráčů PSG v okolí vlastního vápna vedlo k příležitostem pro domácí, kterým nicméně scházela přesnost v zakončení, a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0.

Svěřenci trenéra Willa Stilla pokračovali v aktivním herním projevu i po změně stran. Gól však nevytěžili ani z nadějně zahraných rohových kopů, a tak se v 59. minutě prosadil znovu Mbappé. Francouzský šutér se parádně odpoutal od svého strážce, našel si přesnou přihrávku Carlose Solera a levačkou usměrnil míč mezi tři tyče. Červenobílí se nevzdávali a vysílali na bránu další střelecké pokusy. Zažít gólovou radost jim však neumožnil famózně chytající Donnarumma. Ke konci utkání navíc Mbappé završil hattrick, když si uprostřed vápna počkal na balon, který opět z prvního doteku poslal za záda brankáře.

PSG tak těžký duel na půdě Reims zvládlo a získalo další tři body do tabulky. V příštím kole se 24. listopadu střetne s Monakem, červenobílí se o dva dny později utkají s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele