4. kolo
03.09.2023 13:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Grejohn Kyei (© AFP)

Toulouse gólový nástup na výhru nestačil, Clermont v nastavení vyválčil první bod

Fotbalisté Clermontu remizovali ve čtvrtém kole Ligue 1 na hřišti Toulouse 2:2. Domácí šli do vedení již v osmé minutě, kdy se ranou na bližší tyč prosadil marocký reprezentant Zakaria Aboukhlal. Ofenzivní smršť klubu z Okcitánie podtrhnul ještě v úvodní čtvrthodině Frank Magri, když důraznou střelou vymetl pavučiny v bráně hostů. Tým z města proslaveného výrobou pneumatik však zbraně nesložil a nakonec v 96. minutě vyrovnal zásluhou Florenta Ogiera, jehož trefa zajistila hostům vůbec první bod v sezoně.

Hráči Clermontu prožívali hrozivý vstup do nové sezony, jelikož třikrát v řadě prohráli, přičemž ve dvou případech nevstřelili ani jeden gól. Domácí Toulouse na tom bylo o poznání lépe, a to navzdory porážce ve Štrasburku v minulém kole. Před tím ale dokázalo uhrát cenný bod proti PSG a v prvním utkání letošního ročníku zvítězilo nad Nantes. Hostům hrál do karet alespoň fakt, že v loňské sezoně obě vzájemná střetnutí ovládli.

Od úvodu však nic nenasvědčovalo zopakování tohoto počinu. Clermont sice ještě přežil dobře mířený obstřel z hranice vápna v podání Magriho, už v osmé minutě ale inkasoval. Postarala se o to největší hvězda Les Violets Aboukhlal, jenž si naběhl na chytrý lob z přímého kopu a z úhlu prostřelil Moryho Diawa. Krátce před odehranou čtvrthodinou si Magri spravil chuť a dočkal se své první trefy ve fialovém dresu. Využil k tomu fantasticky načasované přihrávky Césara Gelaberta za obranu, po níž zcela nechytatelně zamířil zpoza Ogiera do horního rohu brány. Až dvougólové manko probudilo ofenzivu hostů. Ti se ke snížení propracovali ve 34. minutě poté, co Grejohn Kyei proměnil penaltu nařízenou po faulu 18letého brankáře Guillamea Restese.

Jen centimetry uchránily Toulouse od vyrovnání v 55. minutě, kdy Bilal Boutobba nastřelil po rohovém kopu břevno. Stále nervóznější fanoušky na stadionu posléze mohl uklidnit střídající Thijs Dallinga, po své individuální akci ale ranou z pravé strany vápna netrefil prostor brány. Hráči Clermontu si pak pomalu začínali myslet, že úspěch v utkání jim zkrátka nebyl souzen. Nejprve totiž znovu rozezvučeli brankovou konstrukci a následně povedené zakončení Muhammeda Chama skončilo těsně vedle tyče. V závěru se ovšem vyrovnání přece jen dočkali, když v šesté minutě nastavení udeřil po nepřehledné situaci uvnitř pokutového území Ogier.

Clermont tak dokázal na půdě Toulouse poprvé v letošní sezoně bodovat. Oba celky se vrátí zpět do akce 17. září. Fialoví zavítají na půdu Marseille, Les Lanciers doma vyzvou Nantes.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele