základní skupiny - skupina C, 2. kolo
20.06.2014 00:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslabené Řecko si dělí body s Japonskem

Řekové dnes uhráli cenný bod a mohou být rádi i za tento výsledek. Proti Japonsku se sice dostali do několika dobrých šancí, ale žádnou z nich neproměnili. Navíc museli hrát celý druhý poločas bez vyloučeného Katsouranise. Výkon Japonska je naopak zklamáním.

V základní sestavě Japonska jsme neviděli Kagawu, který usedl pouze na lavičku náhradníků. V řeckém týmu se tentokráte mezí jedenáctku vyvolených nedostal veterán Karagounis ani tradiční střelec Gekas, kterého nahradil útočník Fulhamu Kostas Mitroglou. Ten by mohl s forvardem Celticu Samarasem vytvořit nebezpečnou údernou dvojici. Lavička zbyla na Salpingidise.

Do první šance se dostávali Japonci, ale Yamaguchiho střela byla zablokována. Karnezis v úvodu zápasu zasahovat nemusel. A nemusel zasahovat ani po akci Hondy, který jen těsně nenalezl nabíhajícího Okazakiho. V Natalu bylo i přes déšť hodně horko a nejvíc asi brankáři Kawashimovi, protože Řekové se postupně dostali do tří brejků. Ani jeden z nich ale nebyl úspěšný.

Aktivitu tedy převzali japonští samurajové. Keisuke Honda sice v AC Milán příliš nezáří, ale dnes mu úvod zápasu vycházel na jedničku. Honda se vtělil do role nahrávače a rýsoval jednu dobrou nahrávku za druhou. Honda stál také v centru povedené akce na jeden dotek. Míč skončil u Jujy Osaka, který se snažil míč zatočit zpoza šestnáctky přesně k levé tyči. Brankář Orestis Karnezis se však včas vymrštil do vzduchu a míč kontroloval. Keisuke Honda o něco později pálil z volného přímého kopu do pravého horního rohu, Kawašima ale vytáhl další skvělý zákrok a jeho střelu nadvakrát dokázal zneškodnit!

Yosito Okubo si skvěle poté naběhl na centr z levého křídla a v šestnáctce se dostal k hlavičce, jenže mířil nad bránu. To už na hřišti nebyl Kostas Mitroglou příliš aktivní, neboť se v předchozím souboji zranil a musel střídat. Jeho sezona tak vypadá hodně bledě - 3 zápasy v Premier League, zranění a sestup Fulhamu. Ještě méně barev měl v obličeji trenér Santos, protože o pouhou minutu později inkasoval druhou žlutou kartu v zápase Katsouranis a Řekové dohrávali v deseti! Ani to je ale zdánlivě nerozhodilo a například rána Torosidise byla velmi nebezpečná.

Bek z AS Řím byl ostatně asi nejaktivnějším Řekem, minimálně co se týče střelby. Dostal se také k hlavičce po přímém kopu Karagounise, ale mířil jen do brankáře Kawashimy. O něco podobného se hned po rozehrání druhého poločasu pokusil Giorgios Samaras, který si všiml, že Japonci ještě nejsou úplně připraveni a vypálil. Od té doby ale Japonci výrazně nezměnili svůj herní projev a prezentovali se více méně staticky. Bez pohybu, bez nápadu a invence. A Řekové se i kvůli početní nevýhodě uzavřeli před vlastní vápno, takže o nějaké větší aktivitě z jejich strany nemohla být řeč.

Na hřiště se dostal také Shinji Kagawa, ale ani ten zpočátku nedokázal dodat svému týmu nápadu. Povedlo se to Japoncům až o chvíli později, kdy krásnou kombinaci zakončili dlouhým pasem do šestnáctky a Okubovi vzápětí zbývalo na zadní tyči pouze dorazit míč do prázdné brány, jenže Okubo ve stoprocentní šanci selhal a jeho střela skončila vysoko nad. Obdobně se vedlo Uchidovi, který vybojoval míč u pokutového území, ale ani jeho zakončení nemířilo do sítě!

Řekové sice umí vyrážet do nebezpečných protiútoků, ale dnes museli především bránit. A šlo jim to i po Uchidově průniku do vápna, který musel zastavovat až Maniatis. S kapitánskou páskou vešel do druhé půle Endo a krátce před poločasem se mohl vytáhnout první brankou. Brankář Karnezis ale na poslední chvíli jeho ránu z volného přímého kopu vytáhl mimo. Dnešní utkání vlastně nevyšlo ani jednomu týmu, především ale musí být zklamán divák.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (357)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele