9. kolo
16.10.2005 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - West Ham United 2:1

City of Manchester Stadium byl dějištěm zápasů týmů z horní poloviny tabulky. Domácí vstupovali do zápasu z šesté pozice, "kladiváři" z deváté. Oba týmy nastoupily do zápasu s očekávanými sestavami, West Ham tedy i s Tomášem Řepkou. "Blues" postrádali pouze zraněného irského obránce Richarda Dunneho, zraněného v kvalifikaci na mistrovství světa, ve stoperské dvojici ho vedle kapitána Distina nahradil Nedum Onuoha.

Do úvodní šance se dostal Kiki Musampa, ale jeho střelu odvrátil z brankové čáry Tomáš Daniel Gabbidon. Za deset minut zahrával rohový kop Musampa a po Onuohově hlavičce zachránil hosty na brankové čáře tentokrát Konchesky. V 18. minutě už se měnilo skóre, Andy Cole přihrál míč do pokutového území Vassellovi, ten mu vrátil patičkou a Cole nádherně obstřelil Roye Carrolla. Domácí se pak dostali do dalších šancí, ale střely Irlanda a Millse vychytal Carroll. Do další šance Musampa nádhernou přihrávkou poslal Vassella, Carroll byl ovšem znovu na svém místě. Následně Musampa u postranní čáry přehrál v osobním souboji Řepku a po jeho individuální akci a střele Vassella opět stál v cestě míče do brány na brankové čáře Konchesky. To byla poslední šance prvního poločasu. A že zde není nic o útočné aktivitě West Hamu? To proto, že kladiváři byli naprosto nečinní ve hře dopředu a po prvních pětačtyřiceti minutách vedl Manchester City na střely 9:0.

Do druhého poločasu poslal hostující manažer Alan Pardew do hry Daillyho, místo chybujícího Řepky, a West Ham začal hrát i dopředu, Etheringtonova střela ale měla k přesnosti daleko. Druhé dějství mělo svého velkého hrdinu, Musampu. Kiki Musampa posílal své spoluhráče do jedné velké šance za druhou, nejříve neuspěli Reyna ani Vassell, ale z další jeho přihrávky už se měnilo skóre, Andy Cole v 56. minutě vsítil den po svých 34. narozeninách svůj druhý gól v zápase a bylo to o dva góly. Poté už se činil především David James v domácí bráně, když vychytal sólo Marlona Harewooda, který na něj běžel sám od půlící čáry. Poté poslal Pardew do hry Bobbyho Zamoru a Shawna Newtona místo nevýrazných Sheringhama a Etheringtona. West Hamu se sice podařilo vstřelit branku, ale gól Zamory přišel až v první nastavené minutě a do další šance už se Hammers nedostali. Po vynikajícím výkonu Manchester City zdolal West Ham 2:1, výtečný výkon podali zejména Cole, Vassell a Musampa.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele