36. kolo
28.04.2008 21:00 CET
2 : 6
(1:2)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Arsenal nakonec rozprášil vzpouzející se Derby

Podle očekávání Arsenal neměl žádné problémy s přemožením posledního Derby County. Po poločase byl stav ještě 2:1 pro favorizované Londýňany, ale v druhé půli pustil na špacír své dělo Adebayor a nebylo co řešit, v konečném zúčtování vyhráli Kanonýři 6:2.

Arsene Wenger přichystal pro utkání s Derby County hned několik pozoruhodných změn v základní sestavě. Do středu zálohy namísto Gilberta nečekaně postavil Denilsona a do branky poslal mladíka Fabianského. Namísto Senderose začal na stoperu vedle Gallase Song a také Adebayor začal jen na lavičce náhradníků, od začátku si zahrál vedle Van Persieho Bendtner, ale teď už k samotnému průběhu zápasu.

Arsenal začal o poznání aktivněji a v 6. minutě Bendtner připravil první šanci utkání Ebouemu, ten však musel zakončovat ve značně akrobatické poloze, dopadlo to střelou vysoko nad bránu. Derby však hned odpovědělo, trajektorii nadějného centru Mearse se ale báli oba hráči domácích ve vápně Arsenalu jakkoliv narušit. Následně střílel Sterjovski jen do hráče. Berany ovšem jakoby tyto náznaky šancí nabudili a od té doby byli na chvilku aktivnějším mužstvem. Z přímého kopu pálil například tvrdě Stubbs, ale dal balonu opačnou rotaci, navíc míč tečoval někdo z bránících hráčů Arsenalu. Po chvíli se neujala ani Villova hlavička směřující mimo.

Arsenal pak sice přejal iniciativu zpět do svých rukou, nadále však jen bezúčelně kombinoval ve velké vzdálenosti od Carrollovy branky. Gunners k docílení branky nakonec musela dopomoci až nepochopitelná minela Moorea, kterou využil Bendtner k narážečce s Persiem a bezchybnému zakončení tváří v tvář Carrollovi. Za další chvilku, ve 28. minutě, po brejku Walcotta spálil neskutečnou šanci Van Persie osamocen před soupeřovým gólmanem. Arsenal byl na koni. Jenže přišel šok. Zase se Arsenalu vymstilo nedůsledné bránění standardek. Song podle rozhodčího fauloval u levé postranní čáry a Savage se postavil k exekuci nepřímého kopu. McEveley nejprve ve vápně měl prostor zpracovat ve výskoku balon (možná rukou) a lehkým lobem z metru přehodil Fabianského! Jako odpověď snad měla posloužit Van Persieho rána v záklonu směrem pánubohu do oken.

To Fabregasův pokus z podobné vzdálenosti ve 35. minutě už Carrolla pořádně vystrašila. No a před brankou Derby zahřmělo znovu a tentokráte pořádně. Touré poslal geniální pas hodný mozku zálohy Van Persiemu za obranu, jehož zpracování lze také označit za dokonalé. Zakončit přesně v takové pozici nedělalo holandskému forvardu pražádný problém – 1:2. Poločas dohrál Arsenal v poklidu na soupeřově polovině.

Do druhé půle vystřídal Robina Van Persieho nejlepší střelec Arsenalu Emmanuel Adebayor a dalo se tak očekávat gólové pokračování a dost možná ne jedno. I druhé dějství načala šance Arsenalu – Touré ale zdálky pálil nad. Tentýž hráč pak po nezištné přihrávce Fabregase zakončoval v dobré pozici opět nepřesně. Zanedlouho nabil zase Adebayor Bendtnerovi, ten však nakopl míč až moc vysoko. Na začátku 58. minuty při přečíslení Arsenalu 3 na 2 oba stopeři absolutně odklonili pozornost od osamoceného Adebayora na levé straně, jenž ovšem Carrolla z úhlu nepřekonal. O minutu později si to ale tožský snajpr vynahradil. Walcott po nahrávce Denilsona pronikl okolo klouzajícího Stubbse, vnikl do pokutového území, na malém vápně našel ještě Eboueho, jenž s obtížemi ztečoval míč na Adebayora, který snadno zvýšil na 3:1. Hned vzápětí hlavičkoval mohutný Tožan z úhlu přímo do Carrolla.

O chvilku později nastartoval báječně Bendtner Walcotta, který se řítil takřka od poloviny hřiště sám na Carrolla, zakončení však značně uspěchal a ve finále z toho byla jen střela těsně vedle. V 67. minutě opět Bendtner přesně nahrával, ale Adebayor v nadějné pozici prováhal správný okamžik pro střelu. V 73. minutě si po delší době troufli na obranu Arsenalu i Berani, ale Feilhaberovu střelu zlikvidoval pozorný Fabianski. A za tři minuty se měla po zásahu Tourého v pokutovém území pískat penalta, neboť pravý bek Arsenalu hrál očividně rukou, nicméně píšťalka rozhodčího Marinera zůstala pro tuto chvíli němá. Rozezněla se však hned za okamžik, to když šokoval svým únikem Earnshaw a zavěsil. Podobně suverénně si však počínal i o dvě minuty později, v právě probíhající 79. minutě, na druhé straně Walcott a Arsenal vedl opět o dva góly. Mladý křídelník londýnského velkoklubu na hranici pokutového území bravurně obstřelil obránce a také bezmocného Carrolla. Ale Arsenal to nenasytilo. V 81. minutě dostal vpřed parádně načasovanou přihrávku Clichy a podobně dokonale si počínal i on, když vybízel ke skórování Adebayora – 2:5. A stejně jako na podzim, tak i teď na jaře zvládl dovršit Adebayor hattrick, tentokráte však za pouhý jeden poločas. Tožský kanonýr dostal ideální míč za obranu, obešel vyběhnuvšího Carrolla a pohodlně pečetil jasnou výhru svého týmu

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (34)

Přidat komentář
Pharrell

0:3

Reagovat
Devil

Tady Derby body nepobere i pres to ,ze hraje doma...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal jsou lamy, ale Derby jsou bohužel ještě větší..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Simao11 je lama největší:

Arsenal forever!!!!!!!

0:9

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu silná slova ty DEBILE, Arsenal jsou kokoti a 0:9 určitě nevyhrají (lamy jsou prostě lamy)

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si hlášky z CoD2 na doma Simao#

Reagovat
Pharrell

Arsenal jsuo podle tebe lamy? a ty lama nejses ze jim tak rikas ze? a mimochodem Simao(podle tve prezdivky) neni zadńa svetova extratrida,no kdyz take hraje za Atletico ze

Reagovat
smazaný uživatel

Sám seš kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Arsenalu moc šancí reálně nemáme, to je jasné. Ale jsme doma na Pride Parku, bude vyprodáno a musíme to Gunners co nejvíce znepříjemnit. Ti hrají jen o umístění mezi 2. a 3. příčkou, takže motivace už není extra velká. Kdyby hráli ještě o titul, to by byla jiná káva. Věřím, že úpři zodpovědném výkonu, když se povede držet Arsenal na uzdě a bude dlouho vyrovnaný stav, pak by se to mohlo i povést. Tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
fantomas

tip se nerovná zbožné přání

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal ich prejde derby hra onicom 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

bary72 : tebe to proada bavi tady psat referaty jak derby uhraje body jasne ses fanda ale bud trochu realny k tomu zapasu arsenal neni tymem ktery by daval 9 golu:D myslym si ze to skonci 5 0 jako na emirates i kdyz jak znam arsenal daji gol mozna 2 budou kombinovat do mrtva go go go go gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Aco ? Je vidět je klub má rád a stojí si zaním ať hraje nahoře či dole ... Myslím, že takový fanoušci chybá např. Slávii nebo Spartě

Reagovat
fantomas

Slávii?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, copak nevíš, že jako ty sparťané pískají týmu poslední 2 zápasy ? Skandují Jarolím ven, a ironicky "mistři".

Reagovat
fantomas

a div se

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s barym.Mislim ze to bude rimiza

Reagovat
smazaný uživatel

však jo takovy fandy mam nejradsi proste fandi ale 1 1 to nemuze skoncit proste remiza to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

remiza to nebude, takze to bude jednicka

Reagovat
smazaný uživatel

Nenech se vysmát. Derby má dost proměnlivé výkony a pokud si ještě vzpomeneš jak hráli doma s MAnchesterem, který měl tenkrát mnohem lepší formu než Arsenal teď. Navíc teď bylo Derby opět deklasováno takže by měl následovat solidní výkon před domácímy fanoušky. Ta remíza není vůbec nereálná, i když spíš 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

co zatim se ty vase typy nedari 1 2 i kdyz derby hraje good kdyby nedelali debilni chyby mneli bysme problemi ale tipuju 1 4

Reagovat
smazaný uživatel

Nedaří se ani ten tvůj a je zatím půlka, takže se klidni

Reagovat
smazaný uživatel

aspon derby nebrani jak chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

peknej zapas z obou stran derby nebetonovalo a hralo otevrenou partii asi aby dali nejaky goly ale ADEBAYOUR ADEBAYOUR ADEBAYOUR

Reagovat
smazaný uživatel

adebayor je hlupy negrik ale futbal hra

Reagovat
smazaný uživatel

Je urcite daleko lepsi nez ty, blby vyaz ADEBAYOUR

Reagovat
smazaný uživatel

Zrodil se opravdu divoký výsledek. K naší cti je třeba připočíst, že jsme chtěli s Arsenalem hrát fotbal a ne jen betonovat. To by stejně k ničemu nevedlo. Sportovně se musí uznat, že Arsenal byl jednoznačně lepší. To je holt fotbalová realita. Snaha ale byla a to se cení. Do konce ročníku zbývá už jen málo, chce se to ale ještě pokusit bodík či víc urvat. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dokonca dali arsenalu 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostali 6

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostali 6

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostali 6

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostali 6

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostali 6

Reagovat
smazaný uživatel

sry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele