10. kolo
20.10.2007 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham FC - Derby County 0:0

Jediný sobotní zápas, ve kterém nepadla jediná branka se odehrál na Craven Cottage v Londýně. Týmy, které nezvládly docílit gólu, byly domácí Fulham a poslední Derby.

V prvním poločase stojí za zmínku akorát střela Millera z 11. minuty, proti níž bravurně zasáhl Niemi, a brejk hostů po rohu Fulhamu, který zakončil Pearson centrem, jenž si málem domácí stoper Hughes srazil do vlastní brány. Děkovat může pohotové reakci Niemiho, který zachytil balon na brankové čáře. Minutu před koncem prvního dějství byl pak zbytečně vyloučen domácí Konchesky po hrubém faulu loktem na Fagana, který ho šikovně vyprovokoval a v tuto chvíli mu nevadila ani jen částečně kompenzační žlutá karta, kterou uviděl za svůj part sehraný v této situaci.

V druhé půli zahájilo Derby svůj závod za třemi body proti oslabenému favoritovi. Přestože se mu na hřištích soupeřů letos vůbec nedaří, v tomto utkání bylo Derby jasně lepším týmem. Nejprve se v 52. minutě selhal v koncovce Miller, o minutu později poslal Lewis vpřed pěknou kolmicí Oakleyho, jeho pumelici ze střední vzdálenosti ovšem Niemi kryl. Za další tři minuty z rohu zahrozil Barnes, ale další úžasný zákrok předvedl hrdina zápasu Antti-Jussi Niemi. Tlak hostů stále ne a ne vyústit v gól a nestalo se tak ani v 74. minutě, kdy stopeři Fulhamu jen přihlíželi rychlému Millerovi, jak se okolo nich prodral a spálil obrovskou šanci. Obrana Fulhamu opravdu jakoby neexistovala. I přes vyloučení jednoho obránce by si přeci jen měla vést o dost lépe. Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby si aktivní Miller naběhl na pěkný centr Griffina a ve skluzu opět nedal. Skotský útočník pak mohl ještě nechat zapomenout na několik předchozích zaváhání v nastaveném čase, ale ani tehdy neskóroval, po přihrávce Howarda jen opět provětral rukavice Niemiho.

Trápící se Derby tak opět venku nevyhrálo, přestože mělo tolik příležitostí na vstřelení branky, ale zejména Miller neměl zrovna svůj střelecký den. Zápas tak dospěl k bezbrankové remíze.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Devil

1:1

Reagovat
HOST*Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacna 1

Reagovat
HOST*bary72

Modlím se (alespoň) za bod !!! S Fulhamem se budeme popasovávat o sestup celou sezónu, takže ztratit body či bod by bylo špatný. Tipovat nemůžu. DERBY !!!!!!!

Reagovat
HOST*Jacob

Nádhera, bod na hřišti soupeře. I když to byl fulham tak to potěší. Snad teď dojde k obratu. Derby FOREVER

Reagovat
HOST*bary72

Tak se povedl aspoň bod, je ale důležitej, na konci může rozhodovat i třeba 1 bod! A už nejsme poslední.

Reagovat
HOST*Jacob

jj je to super, sem zvědav proti jak zahrajou proti evertonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele