10. kolo
20.10.2007 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Birmingham City 1:0

Manchester City v sobotu odpoledne porazil nejtěsnějším rozdílem Birmingham a minimálně do neděle se vyhoupl na druhé místo tabulky. Hosté si sice vytvořili dostatek šancí, ale narozdíl od soupeře žádnou nedokázali proměnit a zápas tak rozhodla diskutabilní branka z prvního poločasu.

První střely na bránu se 45 tisíc diváků na City of Manchester Stadium dočkalo až v 37. minutě a hned byla gólová. Michael Johnson uvolnil Čorluku, který přihrál do jasné pozice Elanovi, ten nezaváhal a vstřelil svou čtvrtou branku v posledních třech zápasech. Hosté protestovali, neboť se jim zdálo, že na začátku akce Johnson fauloval Muambu, ale verdikt rozhodčího se jim změnit nepodařilo. Místo toho měli už o minutu později příležitost k vyrovnání. Ve vápně se volný ocitl Olivier Kapo, ale vyslal pouze slabou střelu, kterou Harta neohrozil.

Lepší start do druhé půle předvedli domácí, Petrov se dostal k halfvoleji, ale bránu zdálky netrefil. Birmingham odpověděl šancí po McSheffreyho rohu, kdy Schmitz hlavičkoval nad. O deset minut později Martin Petrov zahrozil střelou z vápna, Maik Taylor ji ale kryl. Sven-Goran Eriksson se pokusil hru ještě povzbudit střídáním, v 65. minutě poslal na hřiště Samarase za unaveného Emila Mpenzu. Elano málem přidal druhou branku v 71. minutě, jeho rána z dvaceti metrů ale jen proletěla okolo tyče. Manchester City tak stále vedl pouze o jednu branku a fanoušci začínali být nervózní. Důvod ke klidu jim nehodlal přidat Kapo, který se téměř zasloužil o vyrovnání. Jeho pokus Hart pouze vyrazil hrudníkem a před dotírajícím Schmitzem musel z brankové čáry míč odkopnout Richards. Birmingham se ještě snažil o závěrečný tlak, ale s výsledkem už nic nedokázal udělat a přes sympatický výkon tak odjíždí poražen. Manchester City doma vyhrál už pošesté v řadě, naopak Birmingham potřetí za sebou v lize nebodoval a budoucnost trenéra Bruce je prý na vážkách.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Devil

City doma nestrati ! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapenie kola,birmingham vyhra

Reagovat
HOST*Martin

překvapení kola ? to snad ani nemyslíš vážně, i když v anglii je možné všechno, ale při současné formě city

(myslím tím samozřejmě manchester) by se žádné překvapení konat nemělo ! očekávám plný dům, tři body, a co ještě ? maybe čisté konto. každopádně se na zápas těším, "repre" pauza byla aspoň pro mně dlouhá. Co na to roman a neapol ? bianchi si myslím zůstane, ale proč kupovat věčně zraněného owena ? sice není špatný, ba naopak, ale nevím, nevím... určitě je to erikssovina. tak zatím čus, pro neapol: ta slávka dokáže hnout žlučí, co ? jednou si vysoko a podruhý během týdne v prdeli. myslel sem, když sem se ve čtvrtek podíval na teletext, že mně vomejou. no nic, čus a pište !

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to si trefil přesně(s tou Slávií) mi nemůžem být nikdy moc dlouho na nahoře.Kupovat Owena je nesmysl,jestli dal za poslední 3roky 15golů tak to bylo hodně a za ty peníze co by stál se určitě nevyplatí!Birmingham porazíme a určitě předvedeme super výkon-už se tešim co nám předvede Eláno,tomu by měli ty nohy pozlatit,minimálně!

Reagovat
HOST*roman

cafte plne s vami suhlasim porazime Birmingam dufam ze Bianchi nedopadne tak ako Corradi lebo to k tomu smeruje Bianchi aby nemal nocnu moru z Manchestru tak ako Corradi talianski hraci sa nehodia do Anglickej ligy.to je zatial vsetko napisem este po zapase cus.

Reagovat
HOST*bary72

Je pravda, že Birmingham může překvapit, ale větší pravděpodobnost je, že Man.City doma neprohrají. Domací doma ještě neztratili ani bod, tak zkusím tipnout 2:1.

Reagovat
HOST*roman

Huraaaa mame dalsie tri body holaa UEFA vola ked budem takto hrat aj sa toho snad dockame cus

Reagovat
HOST*Martin

no je to tam, vepředu se arsenalu držíme jako klíště, teď přijde zkouška ohněm na stamford bridge ! chelsea se rozjela, bude to zajímavý match ! dává ho tv prima ! koukal sem, že byla velmi slušná návštěva ! více na mcfc.co.uk, ale nemůžu tam najít foto ze zápasu.

co říká neapol té přestřelce v římě ? chvilku sem se nato díval.tak čus, ještě napíši, ale teď už sem myšlenkami na arsenalu, v úterý večer...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ super víkend city 3 body slávie 3 body neapol 4 goly Proti chelsea se ted ukáže na co opravdu máme-pohár uefa ,liga mistrů,intertoto i když to snad ne!!Venku by to chtělo přidat nasazení,tak trochu mi tam schází to srdíčko udělat něco navíc pro fanoušky. Jinak to bude nejspíš zápas o prvním golu,když ho dáme mi tak neprohrajem! Neapol-super zápas akorát mu chyběly fanoušci,poloprázdný stadion atmosféra nic moc,Hamšík opět výborný výkon prej se oněj zajímá MU-možná by se měli zajímat i Mcity

Reagovat
HOST*Martin

V neděli a v pondělí jsem četl, že skoro všechny české deníky uváděly střelce naší branky hráče Blumera. Koukal sem na to jako blázen, poněvadž sem nevěděl o jakého hráče se jedná. Všude se uvádí jednoznačně Eláno,,ale u nás psali Blumer. Tak co je správně ? Jistěže Eláno, tak co ti naši reportéři blbnou, nebo se mýlím ? Teletext eurosportu psal něco o Elánovi a já čtu v neděli Blumer. No zdá se, že tajenka je rozluštěna, tak to pište příště spravně, protože Eláno to je machine na góly !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele