31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Bolton Wanderers - Middlesbrough FC 4:1

Krásná podívaná se naskytla divákům v Boltonu. Domácí totiž za nejlepší obranu zvolili útok, a tak se až do posledního gólu hrálo nahoru-dolů. Na rozdíl od svého soupeře je navíc sestupu už nejspíše nepostihne.

Bolton začal pěkně zostra a hned v osmé minutě, kdy Gardner přehrál Hoyteho a na jehož centr nedosáhl Elmander, otevřel skóre kapitán Davies. Na druhé straně se o brzké vyrovnání mohl zasloužit Downing, ale po výtečné individuální akci zakončil pouze do boční sítě. Hosty o chvíli později podržel Jones, který se zaskvěl proti přímému kopu Taylora. 23. a 24. minuta pak patřila Huthovi, ale ani jedna z jeho střel se gólově neujala. První ještě skončila zblokovaným rohem, druhá už mířila nad branku.

Další vystrašení domácích fanoušků měl na svědomí Afonso Alves. Brazilský útočník zahrával přímý kop a Jaaskelainen se jako opařený koukal, jestli míč branku trefí. A právě Alves stál u zrodu úspěšnější akce. Nahrál totiž Tuncayovi, který skvěle přiťukl O’Neilovi, jenž s chladnou hlavou domácího brankáře překonal. I přesto se do šaten za remízy nešlo. Elmander totiž svou přihrávkou našel Cahilla, který potrestal strašlivou obranu Boro.

Domácí se mohli prosadit znovu v osmé minutě druhého poločasu, tentokrát ale Elmander vyloženou šanci zahodil. Na druhé straně se zase za hlavu chytali Aliadiere s Tuncayem. Ten zklamal i po hodině hry, když po Downingově přímém kopu střílel zbytečně nad. Oba týmy stále útočily a zápas se tak hrál ve velkém tempu. Pozadu nezůstávali ani brankáři. Ten domácí se vytáhl proti střele Alvese, na Jonese si zase nepřišel Taylor.

To se však po chvíli mělo změnit. Taylor z přímého kopu centroval někam mezi penaltu a malé vápno, míče se však nikdo nedotkl a Jones doprovázel míč pohledem až do vlastní branky. Dílo zkázy pro Middlesbrough poté dokonal Gardner, jenž právě po přihrávce Taylora výborně napálil míč a nechal Jonese bez šancí. To byla taky konečná zápasu, ve kterém se Boro opět přiblížilo pádu z ligy.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele