5. kolo
21.09.2008 16:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull přišel o dvougólové vedení a má jen bod

Hull City byl na svém KC Stadium velmi blízko třem bodům, jenže ke konci Tigers došly síly, čehož okamžitě využilo evertonský duo Cahill-Osman a o dělbě bodů nebylo pochyb.

V Hullu se hrálo velmi živě od prvních minut. Domácí křídelník Halmosi hned zkraje, ve druhé minutě, učinil exkurzi k defenzivě soupeře. Utekl dvěma zadákům Toffees a poté se prohnal okolo Nevilla, aby následně našel hlavu obránce Mendyho, jenž zacílil přímo do Howarda. Everton odpověděl dalekonosným pokusem rekordní posily, Maroune Fellainiho, jehož střela ještě byla sražena a stala se snadnou kořistí Myhilla. A jelikož následně pálil nad Arteta, přičemž se neujal ani projektil vyslaný Osmanem v 11. minutě, důrazně o sobě dali opět konečně vědět efektivní domácí. Za sedm minut od Osmanovy příležitosti zahrával rohový kop Marney, jeho centr našel na zadní tyči obránce Tigers Turnera a ten hladce překonal Howarda.

Evertonu ovšem dnes nedělalo příliš problémů dostat se skrze soupeřovu obranu do šancí, a tak ihned po inkasované brance Yakubu mohl po Fellainiho sklepnutí vyrovnat. Na pohotového Myhilla si však nepřišel. Na opačném konci hrací plochy byl víceméně klid, přesto tam málem zahřmělo ve 26. minutě. Tehdy Marlon King, minulý víkend dvougólový střelec z utkání s Newcastlem, z přímého kopu zacílil jen těsně mimo Howardovy svatyně.

Hned zezačátku druhého dějství udeřil Hull podruhé, a opět se tak stalo po rohovém kopu. Tentokrát však ve 48. minutě nemusel zakončovat nikdo z domácích, práci za ně obstaral nešťastný kapitán Phil Neville, jenž si centr od Marneyho srazil do vlastní sítě.

Toffees v tomto zápase vystřelili celkově 16krát, což vypovídá o tom, že jejich střelci neměli zrovna svůj den. Frustrující byla především jejich snaha o kontaktní branku, neboť po sobě selhali tito borci: Nejprve Cahill s nepřesným volejem, Sahu bravurně vychytal Myhill a Lescott pro změnu vysoko přestřelil. Vytrvalé snažení se Liverpoolským vyplatilo až v 72. minutě, kdy Zayatte pokus Osmana srazil jen ke Cahillovi, jehož střela dopadla na břevno, od nějž se balon odrazil podle čárového sudího za brankovou čáru.

Finiš utkání na KC Stadium se neodehrával výhradně pod taktovkou hostí, ti však stačili ještě vyrovnat. Když zbývalo 13 minut do konce zápasu, narazil si Yakubu se Sahou, posléze odcentroval do vápna, kde číhal neomylný Osman, a bylo vyrovnáno. Za dalších šest minut mohl Saha dokonce otočit vývoj duelu, jenže minelu Myhilla ztrestal jen ranou do boční sítě.

Autor: Tomáš Daníček / premierleague.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

taky se pripojim k remize, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Novacek je hodne vysoko i pres posledni domaci porazku 0:5 od Wiganu, ale tu ihned napravil s nevyraznym Newcastlem. Hullu bude stacit remiza a proto i ja se pripojim k remize.

Reagovat
smazaný uživatel

Hull - Everton 2:0

Reagovat
Devil

Everton vyhraje!

tip.-1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele