26. kolo
23.02.2009 21:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Tottenham Hotspur 1:2

Spurs se zase o něco vzdálili sestupovým příčkám. Hull sice předvedl vynikající první poločas, ve druhém již však ztrácel dech a problémy s posledními příčkami se tak týkají i svěřenců manažera Browna. Zajímavostí zůstává fakt, že všem gólům předcházel rohový kop.

Možná trochu překvapivě patřila první čtvrthodinka domácím. Hull City spoléhal především na časté centry do vápna, ale nejnebezpečnější byl hned první roh, který Garcia zakončoval hodně nepovedeně. O dost větší problémy nadělal vlastnímu brankáři Woodgate, když překvapil hlavičkou dozadu a míč směřující do branky zastavil až těsně před čarou Cudicini. A tak trestali hosté z Londýna. Roh zahraný na krátko zaskočil obranu, která nechala na vápně zcela osamoceného Lennona. Ten si po přihrávce od Modriče míč pohodlně zpracoval a vypálil přesně a tvrdě.

Okamžitě vyrovnat mohl Zayatte, který se dostal za obranu, ale balon si předkopl víc než chtěl. Přesto na sebe nedal první domácí gól dlouho čekat. Cudicini špatně vyběhl na roh, míč vyboxoval pouze na nohu Palaciose a důrazný Turner pak ve skluzu dopravil míč do sítě. A uběhly pouhé dvě minuty a málem se Hull ocitl dokonce ve vedení. Cousin totiž napálil nenápadnou přihrávku z první, a kdyby mířil o necelý metr níže, aspiroval by na nejhezčí gól sezóny výstavní střelou do šibenice.

Druhý poločas začal ve svižném tempu, ve kterém se projevila zlepšená hra Spurs. Ve druhé minutě prověřil nepříjemnou střelou Dukea Bent. Na druhé straně musel po rohu zaskakovat za Cudiciniho jeden z obránců proti nebezpečné dorážce Ashbeeho. Ve vápně domácích si zase skvěle vedl Gardner. Keane našel centrem na vápno nabíhajícího Palaciose, který mířil tvrdě a přesně do protipohybu brankáře, ale domácí zadák svým tělem gólu zabránil, poté se však těžko zvedal ze země.

Hull se stále méně dostával na soupeřovu polovinu a naopak měl co dělat, aby znovu neprohrával. Velmi blízko tomu bylo v 66. minutě, kdy po přímém kopu hlavičkoval Čorluka do břevna. Značně vyčerpaná mužstva nedokázala držet stále velmi rychlé tempo, přesto se diváci nenudili. Čtvrthodiny před koncem totiž Zayatte zabrnkal hostům na nervy, když svou hlavičkou nechal plachtit Cudiciniho, aby nakonec míč rozezvučel jeho pravou tyč.

Pěr minut před koncem řádné hrací doby přišlo chytré zrychlení Assou-Ekotta, který po uvolnění okamžitě nacentroval do vápna a proti Woodgatově hlavičce už toho Duke moc vymyslet nemohl. Pro zadáka londýnského klubu to byla premiérová trefa v sezóně. Právě jeho dres se po třech minutách začal měnit z bílé na rudou, kdy si po srážce s vlastním hráčem nejspíše roztrhl obočí a musel opustit hřiště. I přesto se již domácí Tigers k ničemu nedostali a protáhli již tak dlouhou sérii zápasů bez výhry.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham, musime mit 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Tottenham po 3 vyhraje venku.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že už totenham vyhrjae má v kádru robieho keana atd musí vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele