14. kolo
22.11.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Arsenal FC 3:0

S velkým počtem absentujících hráčů se Arsenal proti Manchesteru City moc nepředvedl a ynovu prohrál, tentokrát 0:3. O góly vítězů se postarali Sturridge, Robinho a Ireland.

Oba celky se letos prezentují atraktivní podívanou s velkým počtem gólů, v prvním poločase se však moc nepředvedly. Brankáři neměli téměř žádnou vážnou práci, v bráně se tak povětšinu času nudili. Až v 27. minutě bylo před bránou Arsenalu značně horko. Nebezpečný přízemní centr poslal do pokutového území záložník Vassell, míč dokázal před bránou tečovat Benjani a Manuel Almunia měl hodně štěstí, že míč letěl těsně vedle tyčky.

První skutečná gólovka Gunners prozměnu přišla až v 34. minutě. Po faulu na van Persieho zahrával z dobré pozice přímý kop Samir Nasri a nadělal gólmanu Hartovi potíže střelou k tyči. Mladý anglický gólman si poradil. Hlavička o chvíli později Benjaniho byla sice ještě nepřesná, v nastaveném čase se však po chybě Clichyho dostal do skvělé možnosti Stephen Ireland a mazácky ji proměnil.

Arsenal vstoupil do dalšího dějství velmi aktivně a již v úvodních minutách se prezentoval dvěma nebezpečnými příležitostmi. Nejprve z úhlu pálil nepřesně záložník Abou Diaby a o pár sekund později nedosáhl na nebezpečný centr z levé strany Nicklas Bendtner. V 51. minutě se prozměnu prezentoval zajímavou střelou z přímého kopu van Persie, ale svůj pokus poslal těsně vedle tyče.

V 55. minutě se ovšem dokázal již podruhé prosadit Manchester. Krásnou přihrávku za obranu dostal Brazilec Robinho a lobem přes brankáře Almuniu rozvášnil domácí fanoušky. Citizens byli ve velké pohodě a obranu Arsenalu několikrát nebezpečně zaměstnali. Hodně jim pomohl také často chybující Gael Clichy. V 66. minutě dokonce Robinho vstřelil svůj druhý gól, ten ale nebyl uznán pro domnělý ofsajd.

Gunners se na žádné velké ohrožení brány Joea Harta nezmohli a na místo toho se mohli radovat, že v 79. minutě neinkasovali. Sám na bránu totiž postupoval Robinho, udělal kličku brankáři Almuniovi, ale Johan Djourou na brankové čáře dokázal míč odvrátit. Manchester si své vedení, které v nastaveném čase gólem z penalty ještě zvýraznil Sturridge, bez větších problémů hlídal až do konce a zaslouženě si na své konto připsal další velmi cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pharrell

gunners museji zabratůjestli chteji stale setrvat v big 4!!! 1:2

Reagovat
Pharrell

zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo by tu padnout hodně branek..a doufám že víc z kopaček city zéns (3:2)

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal vyhraje o 2 goly minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

po tom článku od Galase si tím Arsenálem tak jistej nejsem už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

logicky si to každý myslí, já tak trochu taky ale srdce mi říká že vyhrajem

Reagovat
smazaný uživatel

nevím z jaké strany hraje robinho, ale jestli zleva tak se docela bojim protože máme oslabenou právě pravou stranu...chybí eboué, sagna i touré který je schopný hrát pr. obranu takže sem opravdu zvědavý koho nasadí AW možná hoyte+ ramsey ale bude to slabota

Reagovat
Devil

Dobra plichta!

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

naši mají díry v obraně a to bude asi voda na mlýn útočníků arsenalu. jinak si myslím, že to bude pěknej match a doufám, že konečně s vítězným koncem pro citizens!! jinak hrajem spodek tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

když vidim ty zraněný v arsenalu+ vykartovaný a gallase kterej nebude hrát za špatný chování tak si myslim že dneska pan wenger riskne a nasadí polovic naší juniorky...ale to podle mě není vubec špatně tim spíš si myslím že vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

v clanku je chyba, Robinho daval gol v 56. minute..je to jen drobnost.... jinak paradni vysledek dneska!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

wenger je kokot!!!Gallas ma pravdu ze všim!!!Spravny kapitan a jeho chvaní chapu...Děla neco pro tým.-a týmu mladici nepomahaj...no co predvedu se proti wigenu a už to leti celim svetem....pak prijdu zkusenejsi tymy a co..prohra....dneska wengr me naastval s jeho pristupem k Gallasovi... naschval dal zakladem male kluky....a vymstilo semuto...doufam že po dnesnym zbabelim vysledku mu proleti hlavou to co rikal Gallas....Krasa staci wengrovy....toje proneho hlavni..ae fotbal neni o krase ae o bodech!!!jak tým začne hrat krasnej fotbal a neziskavat cene body..tak je zle..

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal= náš narodák! bez rosy to nejde no třeba se pletu ale chybi oběma myšlenka..... ale zapas pekněj robinho forever master........

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní zápas pro Men.City Arsenál se letos může jít..

Reagovat
smazaný uživatel

a Gallas se ted může jeno smát

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je out!!! po sezoňe balí kufry!

Reagovat
cerwi

pochybuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele