19. kolo
26.12.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cahill zařídil pro Everton další venkovní výhru

Everton potvrdil svou letošní formu mimo Goodison Park, když se do režisérského křesla celého utkání opět posadil drobný Australan Tim Cahill a krátce po začátku druhé půle vystřelil svému mužstvu již sedmou venkovní výhru v tomto ročníku. To Boro se těší na konec tohoto roku.

Toffees dominovali tomuto duelu prakticky od samého počátku. Everton držel míč a získával tak optickou převahu. První pokus v utkání, který se vešel mezi tři tyče, si ovšem připsali domácí. Nešlo však o nějak závratnou střelu - namířila si to po zemi přímo do míst, kde stál připravený Howard.

Ve 27. minutě nabídl soupeři velikou možnost ke skórování Julio Arca, když vyslal strašidelnou malou domů vstříc Turnbullovi. Tim Cahill dohnal míč, nesobecky ho předal Pienaarovi, jeho rána ovšem minula pravý horní roh svatyně Boro. Middlesbrough nebylo úplně neškodné. Ve 33. minutě našel zprava Downing na hraně šestnáctky O’Neila, který donutil Howarda k perfektnímu zákroku. Posléze zase další Downingovu příhru zužitkoval Mido ke zblokované střele z otočky.

Krátce po přestávce se liverpoolským konečně na třetí pokus povedlo zlomit střelecké prokletí. Stalo se tak po rohu Artety, kdy si na balon šikovně naběhl Cahill a zavěsil. Domácím se mohlo ještě více přitížit po sedmi minutách. Tehdy překrásným obloučkem uvolnil Fellaini na hraně pokutového území debutanta Goslinga, jenž však nezachoval klid a vypálil vysoko nad branku. Na druhé straně se bouřilo v 71. minutě, kdy do vápna Toffees vnikl jako vítr Johnson a upadl po nepatrném kontaktu s Artetou. Penalta se nepískala.

Závěrečné minuty sice přinesly menší tlak domácího celku, hosté však hojně využívali volného prostoru k nebezpečným protiútokům. A když ojedinělou šanci neproměnil dvě minuty před vypršením řádné hrací doby Alves, bylo po všem. S Midovým pasem měl naložit daleko lépe, než ho jen poslat nad branku.

Autor: Tomáš Daníček / premierleague.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele