16. kolo
12.12.2009 16:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 3:3

Chelsea nezačala nejlépe, následně otočila a dvakrát se dostala do vedení. Šťastné branky Evertonu však nakonec zajistily podceňovaným hostům překvapivý bod. Manchester se tak večer může bodově dotáhnout na první pozici.

Domácí favorité poprvé zahrozili po třech minutách, kdy levačkou střílel ke vzdálenější tyči z deseti metrů Drogba. Míč však dostal opačnou faleš, než by měl, a skončil tak vedle tyče. Everton rozhodně nepřijel do Londýna pouze bránit a po osmi minutách si do dobré pozice zpoza vápna naběhl Jo, aby skákavou střelou prověřil pozorného Čecha.

Hosté však i nadále hráli až překvapivě aktivně, což jim brzy přineslo ovoce v podobě úvodního gólu. Baines z přímého kopu našel Sahu, který hlavičkoval do tyčky. Smolař Petr Čech na míč těsně nedosáhl, naopak se balon odrazil od tyče přímo do jeho zad a následně se tak dostal za brankovou čáru.

Jenže právě Luis Saha jen pár minut poté ztratil na půlící čáře zbytečně míč. Carvalho následně přihrál na vápno Lampardovi, který z první narazil Drogbovi, a ten střelou bez přípravy do horní poloviny branky pokořil Howarda. Do té doby bezzubá Chelsea svého soupeře sevřela a tvořila si jeden nebezpečný útok za druhým. Drogbovi po zasekávačce na poslední chvíli vypíchl míč jeden z obránců, další se chvíli poté neohroženě postavil do střely Ballacka.

Ani to však nebylo nic platné, když po rohovém kopu opět selhal Saha. Nejprve nedokázal míč v pádu odkopnout dál, než na střed vápna a svou chybu nenapravil ani v osobním souboji s Ivanovičem. Ten lehce přihrál volnému Anelkovi, který bodlem dokonal rychlý obrat.

Chelsea nechtěla pustit soupeře znovu do hry a útočila nadále. Sedm minut před koncem se jí naskytla výtečná příležitost, když byl písknut přímý kop z osmnácti metrů. Ten rozehrál Lampard v době, kdy se Drogba začal dohadovat s rozhodčím. Překvapení však domácím nevyšlo, když anglický záložník trefil pouze Fellainiho.

Nevídané věci se však děli v nastaveném čase. Hlavní rozhodčí Dowd nastavil tři minuty, během kterých však utrpěl druhý ostrý střet Jo a musel z hřiště ještě před koncem. Minutu po avizovaném nastavení tak na hřiště přišel Yakubu, aby v další minutě zařídil vyrovnání. Carvalho se po střetu na malém vápně snad únavou nezvedal, když se tak míč vrátil, byl Yakubu absolutně nehlídaný a Čech neměl sebemenší šanci.

Druhý poločas začal naprostou ofenzívou Chelsea, která vyvrcholila gólem těsně před hodinou hry. Everton odvrátil míč z vápna pouze k Ivanoviči, který centroval na zadní tyč. Tam si seběhl kanonýr Drogba a střelou k bližší tyči vrátil vedení domácím. Jenže radost nevydržela domácím déle, než pět minut.

Další přímý kop, další centr Bainese a další šťastný gól Sahy. Ten sice na míč nedosáhl, před vyběhnuvším Čechem však chtěl odvrátit míč na malém vápně Drogba. Ten trefil pouze Sahu, od jehož hlavy míč obloučkem zamířil za záda bezmocného brankáře.

Snaha Chelsea přicházela často vniveč, až čtvrthodiny před koncem musel hostující brankář s pomocí všech sil vytěsnit střelu Ballacka zpod břevna. Stamford Bridge se v posledních minutách díval prakticky jen na jednu branku, gólové příležitosti však stále nepřicházely. Když už se dostali domácí k zakončení, nemusel Howard zasahovat.

Když ve třetí minutě nastavení zpoza vápna nedokázal trefit přízemní ranou Ballack branku, bylo rozhodnuto, že Everton ukradne pro Chelsea důležité body. Štěstí dnes stálo na straně liverpoolského celku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chelsea se probere se zapasu s man city hodi to zy hlavu a evetonu da co nejvic bude mit co vsobe 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
klokan.paul

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 "doufam"

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si tady ? ty jeden loosere minule taky si doufal a veril , ze Arsenal da Chelsea 3-0 a jak to dopadlo Ty uz radsi nedoufej vnic , co napises , je smesny jak ty

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Will both teams score in the match?

Yes

a rad bych jeste rekl ze skore 2:1 by tomu mohlo odpovidat

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Chelsea vyhraje, o tom zádná. Tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton ukazal v minulem utkani velke srdce, kdyz ze stavu 0:2 vyrovnal na 2:2 za 20 minut. Nejvetsi podil na tom melo posileni utocne sily. Kdyz trener Evertonu vystridal 2 zalozniky za 2 ciste utocniky. V tu chvili se na obranu Tottenhamu valila obrovksa utocna sila.

Everton nebude hrat na Chelsea zakriknute a bude hrat kvalitni fotbal.

Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hehe...redaktori vyzdvihnete aj teraz Cechov vykon? Everton dik, Chelsea nech sa trapi dalej...straca dych...come on UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele 3:3 jen aby nebyl Manchester United prvín

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea jde ke dnu ... United Stoupaaa yess!!! GLORY GLORY

Reagovat
diastan

jo presne tak to je. dnes je utd dohnali o ,, -1,, bod s takovou je za chvili maj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele