17. kolo
16.12.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea se opět naladila na vítěznou vlnu, přesvědčivá ale nebyla

Chelsea nakonec v domácím utkání s posledním Portsmouthem zvládla obnovit svůj tříbodový náskok na čele tabulky. Rozhodně však nepřesvědčila. Ačkoli Blues totálně opanovali první dějství, v tom druhém nebyli daleko od gólového strádání. Zachránila je akorát soupeřova impotence a pozdní Lampardův zásah z penalty.

Také Avram Grant po namáhavém víkendu vsadil na docela odlišnou jedenáctku než proti Sunderlandu, když sáhl hned k sedmi změnám. Na rozdíl od McCarthyho však byl alespoň k několika donucen a hlavně - ve finále neměly tak drtivý dopad na výsledek jeho týmu. Třebaže klidně mohly. Prvních dvacet minut totiž diváci přihlíželi úplné dominanci domácích. Jenže Anelka s Ballackem se ocitli pouze blízko vstřelení branky a Lampard ani to ne. Panika každopádně nebyla na místě. Chelsea se i tak dočkala vedoucího gólu docela brzo. Ve 23. minutě vzal protivníkovu defenzívu útokem obránce Alex, přesně našel Anelku, a ten při svém stém startu v modrém trikotu nezaváhal.

Na Stamford Bridge bylo tuze chladno a v nezávidění hodné pozici se ocital zejména Petr Čech, který dlouho čekal na nějakou práci. Ta dorazila až ve 35. minutě, kdy se domácí golman musel natahovat po střele Piquionneho. Daleko zábavnější byla pak z pohledu českého brankáře druhá půle. Do té jeho spoluhráči vstoupili trošku samolibě a zlepšené hře Pompey co nevidět také podlehli. Při tom je pořádně zradila paní štěstěna, když O’Harovu standardku skrze odrazy ode zdi a Coleových zad nasměrovala k Piquionnemu, jenž chladnokrevně zavěsil.

Tahle smolná situace dala dosud mlčenlivému publiku konečně podnět k nějakému hlasitému povzbuzování, Blues se ovšem ne a ne zmátožit. Boateng dokonce mohl hned dvakrát nasměrovat Pompey za vítězstvím. Poprvé se mu však do cesty postavil obětavý Cole, podruhé ho zase zradila vlastní rovnováha. Osud do svých rukou tak musel vzít domácí bek Ivanovič, jehož Wilson v pokutovém území zvládl zastavit jen za cenu faulu. Jedenáct minut před koncem tak Lampard vystřelil Chelsea vedení suverénním kopem takříkajíc pod víko. Blues potom už nemuselo tolik mrzet, že v jasné příležitosti selhal mladíček Borini, první triumf v pěti zápasech i tak zaznamenali.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhrajem 5:0(Lampard,Drogba,Anelka,Malouda,Terry )

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině v tom případě že vás nastoupí tolik kolik tam máš těch rozřechtanejch kuliček jinak super bomba kola 1:2 a já se sliju jak doga

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba pravděpodobně nenastoupí, takže golek asi nedá a vzhledem k tomu, že on je tuhle sezonu ten rozdílovej hráš s bizonem, tak vidím výhru Chelsea o gol

Reagovat
vanGomm

Kvalitní odhad!!!

Reagovat
klokan.paul

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 na drogbu spadl banan a poranil mu zada...

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scholes18

typicky 15rocny fanusikovia Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by chelsea prohrála manchster united je musí dotáhnout

Reagovat
Arbiter

povinná výhra a taky si myslím, že povinné čisté konto na straně Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

sestava ??

tipoval bych to na : Cech, A Cole, Terry, Ivanović, Alex, Obi Mikel, Lampard, J Cole, Ballack, Anelka, Kalou

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a boj az do posledni minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

no jasne ty vole . chelsea!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

aspon 6-0

Reagovat
smazaný uživatel

mno dnes to vidím jasně pro nás :-) je poviná vyhra teď se nějak poslední dobou nedaří.... ale tohle je nejlepší možný zápas k nastartování naší Chelsea :-) typuji 3:0 ...

Reagovat
Sarlin

Stejně jako naposled když se Portsmouth ukázal na SB, dostane výklep 4:0 a to měl minule v základu hráče jako Kranjcar, Defoe, Crouch i Diarru.

Reagovat
diastan

presny nazor

Reagovat
smazaný uživatel

děs běs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele