31. kolo
02.04.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Bolton Wanderers 2:1

Birmingham zdolal na svém hřišti Bolton 2:1 a po dlouhé době se odlepil ze sestupových vod, kam opět spadl West Ham. Rozhodující branku vstřelil nejlepší střelec Brums v sezoně, Craig Gardner. Bolton je osmý a po prohře zřejmě definitivně může zapomenout na boj o evropské poháry.

Domácí začali skvěle, již ve čtvrté minutě se po rohovém kopu Larssona dostal míč na zadní tyči k úplně volnému Kevinu Phillipsovi, který tvrdou ranou na přední tyč propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre utkání. Skvělá zpráva pro domácí, protože Brums v této sezoně neprohráli, jestliže se dostali do vedení 1:0.

Asi největší příležitost hostů v první půli měl po půlhodině hry Johan Elmander, skvělý zákrok ovšem předvedl Foster v bráně Birminghamu. Poté to zkoušel také Sturridge, ten však pro změnu minul. Domácí odpověděli v samotném závěru prvního dějství hlavičkou Rogera Johnsona, která mírně olízla břevno branky Bostonu.

Ten samý hráč se ocitl i v první šanci druhého poločasu, ale ani při této příležitosti se z gólu radovat nemohl. Diváci na St Andrews si podruhé přišli na své po hodině hry, kdy si Gardner narazil s Herojem a prudkou přízemní ranou zvýšil vedení svého týmu a 2:0. Hosté z Boltonu reagovali pouze Elmanderovou trefou dvacet minut před koncem. Švédský útočník se dostal k odraženému míči a z hranice pokutového území ho uklidil přesně k tyči.

Bolton se tlačil za vyrovnáním, hned dvě šance Kevina Daviese ale skončily v rukavicích připraveného Fostera, a tak si domácí připsali veledůležité tři body.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domaci udelaji dulezity krok k zachrane 2 1

Reagovat
smazaný uživatel

dobre birmingha m

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele