30. kolo
19.03.2011 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Blackpool přišel o dvougólové vedení a z Ewood Parku veze jen bod

Blackpool měl po prvním poločase v Ewood Parku nakročeno k veledůležitým třem bodů. Kapitán Charlie Adam poslal Tangerines do dvoubrankového vedení, jenže Blackburn se vzchopil, v posledních minutách zápasu dokázal vyrovnat, a tak zůstává konec tabulky hodně napěchovaný.

Byl to dvou odlišných poločasů, v každém z nich úřadoval jiný tým. Ačkoliv první příležitost připadla Blackburnu a Nzonzimu, góly pálili hosté. Poprvé Blackpool rozvlnil síť po Adamově trestném kopu a Varneyho zakončení, jenže oslavy hostům překazil asistent rozhodčího, který dlouho otálel, ale nakonec praporek přeci jen zvedl.

Pokud se však Blackpool hněval na rozhodčího, o chvilku později jim Howard Webb vše vykompenzoval. Nelsen ve vápně fauloval Taylora-Fletchera a Charlie Adam otevřel z penalty gólový účet. Za čtyři minuty Adam jako příkladný kapitán přidal i druhou branku. Z trestného kopu, který si sám vybojoval, úžasnou ranou vymetl levou šibenici Robinsonovy branky. Ten byl bez šance. Do poločasu se Rovers nedokázali vzpamatovat.

Až ve druhém dějství přišla odpověď, blesková. Nzonzi sice po pár sekundách branku minul, ale jen pár dalších minut branka Seasiders zvládla odolávat. Po centru z pravé strany se snažili míč do branky dopravit Hoilett a Diouf, ale nakonec až Samba svojí tvrdou přízemní ranou z hranice šestnáctky rozvášnil domácí příznivce.

Vyrovnání domácí očividně nakoplo a Blackpool se ve zbytku duelu jen bránil. Jermaina Jonese zastavilo břevno, Diouf svojí šanci promarnil a Samba trefil spoluhráče Robertse. Hosté se nakonec drželi až do třetí nastavené minuty. To nepomohlo ani obětavé bránění, dlouhý nákop se nepodařilo pořádně odvrátit a a Hoilett míč hlavou poslal přes všechny do brány. Blackpool tak přišel o dvoubrankový náskok a tři body bude muset vybojovat jinde.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele