25. kolo
02.02.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

West Ham v klíčové bitvě porazil Blackpool

Victor Obinna navázal na hattrick z víkendu a v dnešním hodně důležitém zápase s Blackpoolem vstřelil další dvě branky. A jelikož se k němu přidal i nový Robbie Keane, může West Ham slavit vítězství 3:1 a odsun z poslední pozice tabulky.

Zápas začal ve svižném tempu, protože obě mužstva se soustředila zejména na útok a na obranu tak trochu zapomínala. V úvodu častěji drželi míč hráči Tangerines, ale přesto toho víc vymysleli hosté. První šance, co stojí za zmínku, připadla Obinnovi, jenž se k míči dostal po střele Piquionneho, ale Kingsona nepřekonal. Obinna však hrozil i nadále. Nejčastěji se Hammers pouštěli do útočení přes pravou stranu obrany Blackpoolu, kde cítili slabinu. A tak když přišel první gól zápasu, nebylo překvapením, že ho vstřelil právě Obinna.

23letý Nigerijec se obtočil kolem Cathcarta a tvrdou ranou překonal Kingsona, který si míč vrazil do vlastní sítě. Blackpool mohl záhy vyrovnat, když si Andy Reid, nová posila domácích, všiml vyběhnutého Greena a snažil se ho přehodit, ale gólman West Hamu zabral a stihl ještě míč vyrazit. Hammers hrozba, že by mohli o vedení přijít, ještě více nakopla a na tahu byl opět Obinna, jenž donutil Kingsona ke dvěma dobrým zákrokům. Ačkoliv je domácí brankář předvedl, proti dorážce Robbieho Keana již nic nezmohl.

Ve 37. minutě to bylo 2:0 pro hosty a Avram Grant už asi pomalu začal přemýšlet, že jeho mužstvo získá vytoužené tři body. Z letargie ho ale už za pět minut vyvedl Charlie Adam, který prostřelil všechno, co mu stálo v cestě a snížil na rozdíl jediného gólu. Jenže na hřišti se stále pohyboval Obinna, kterému to nedalo a ještě do poločasu zvýšil na 1:3. Přihrávkou ho vybídl Parker a ve formě hrající Nigerijec následně ze 30 metrů vypálil nechytatelnou ránu.

Ve druhém poločase dokazoval svou důležitost pro Blackpool kapitán Charlie Adam, jenž byl u všeho podstatného, co jeho mužstvo vytvořilo. A tedy i u trestného kopu, po kterém trefil břevno. Standardce předcházel faul na Beattieho, který se po přestupu dostal po hodině hry poprvé v dresu Tangerines na hřiště. A okamžitě dělal obraně soupeře problémy. Winston Reid s ním měl trable a mohl být rád, že sudí za jeho zákrok v pokutovém území neodpískal penaltu. Blackpool sice v závěru tlačil, jenže ze všeho dokázal vytěžit jen střelu Harewooda, kterou v nastavení Green skvěle vychytal, a tak si Hammers odvážejí tři body.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

mandarinky hrajou výborně a Holloway je znova vyburcuje k dobrýmu výkonu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

výsledky na Blackpool netipuju...záruka je obě mužstva dají gol...a pohoda..ale když už,tak 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele