31. kolo
03.04.2011 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fulham FC - Blackpool FC 3:0

Fulham na domácím stadionu Craven Cottage s přehledem zdolal Blackpool a posunul se na desáté místo ligové tabulky, v úplném klidu však stále býti nemůže, náskok na osmnáctý West Ham čítá jen šest bodů. O pohodlné výhře rozhodl dvěma góly kanonýr Bobby Zamora, definitivní pojistku pak přidal záložník Etuhu. Blackpool se drží pouhý bod nad sestupovým pásmem a vzhledem k nejhorší formě z ligy se sestup jeví jako reálná varianta.

Na začátek by bylo záhodno podotknout, že domácí byli po celý průběh zápasu jednoznačně lepším týmem a zvítězili tak naprosto zaslouženě. Koneckonců, hosté přímo ohrozili branku Marka Schwarzera jen čtyřikrát. O jakýs takýs rozruch před domácí brankou se starali snad jen James Beattie a Charlie Adam, nejlepší letošní střelec i nahrávač týmu. Právě druhý jmenovaný kapitán mužstva se dostal ke střele v deváté minutě, jenže dobře ve skluzu zasáhl Hangeland a ránu zblokoval.

První velkou příležitost si domácí vypracovali v šestnácté minutě, kdy se do zakončení dostal Damien Duff, proti však stála pravá tyč hostující branky, na kterou balón skvěle vyškrábl brankář Kingson. Na vedoucí branku se přesto nečekalo dlouho, ve třiadvacáté minutě se snažil Beattie narazit míč svým obráncům, místo toho ho však poslal přesně mezi ně na nabíhajícího Zamoru, který tváří v tvář Kingsonovi nezpanikařil a tvrdou ranou do šibenice otevřel skóre utkání.

A už o čtyři minuty poté to bylo o dvě branky. Na Duffův perfektní centr z pravé strany si naskočil vytáhlý forvard Zamora a hlavou se trefil přesně na zadní tyč. Těsně před přestávkou mohli hosté korigovat stav utkání, na skvělý Adamův pas za obranu si naběhl Beattie, předskočil vybíhajícího Schwarzera a hlavou poslal míč podél australského gólmana do branky, tam se však stihl na poslední chvíli vrátit Chris Baird a odhlavičkoval míč z brankové čáry.

V padesáté osmé minutě se dostal do další šance Beattie, jeho rána z těžkého úhlu ale orazítkovala jen levou tyč domácí brány. Cottagers mohli definitivně pojistit své vedení v šedesáté minutě, Dempseyho rána byla nepříjemná, ale Kingson i přes problémy s rovnováhou špičkou kopačky vyrazil. Dobrou možnost měl na druhé straně střídající Puncheon, ten však trefil pouze střed branky.

A tak potřetí udeřili domácí. Na Murphyho skvělý centr z volného přímého kopu si naskočil Etuhu, Kingson jeho hlavičku skvěle vyrazil, na jeho následnou dorážku po přihrávce Hangelanda ale již neměl nárok. Třináct minut před koncem mohl ještě více ponížit Blackpool Dempsey, jeho levačka z malého vápna ale skončila na tyči. V nastaveném čase mohl alespoň snížit Gary Taylor-Fletcher, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ovšem zamířila nad.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele