7. kolo
03.10.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Blackpool FC 1:2

Ian Holloway připravil své mužstvo dokonale a Blackpool si odváží z Liverpoolu nečekané tři body. Především výkon v prvním poločase, který vynesl hostům dva góly, rozhodl o pokračujícím trápení Liverpoolu, na vítězství čeká již čtyři ligové zápasy.

Hráči Blackpoolu nastoupili na Anfield Road bez respektu a už ve druhé minutě dal velkou příležitost k překvapení Škrtel, který čtyři metry před vápnem fauloval Campbella. Přímý kop rozehrál Adam a s jeho střelou na stranu brankáře měl Reina velké potíže, když míč se štěstím vyrazil do bezpečí.

To si nechtěl nechat líbit Joe Cole, který si naběhl do malého vápna na přízemní centr Torrese, ale v pádu poslal míč vedle vzdálenější tyče. Pro španělského útočníka to byl jeden z posledních doteků s míčem, v desáté minutě totiž spící kanonýr střídal kvůli dalšímu zranění.

Po čtvrthodince hry našel parádním centrem na zadní tyč Eardley Campbella, který v plném běhu z první zamířil jen těsně vedle. Chvíli poté zkoušel své štěstí z dálky Gerrard, míč ale proletěl v bezpečné výšce nad břevnem.

Když dokázal hlavičku s gólovými parametry po rohovém kopu vytěsnit z brankové čáry Evatt, mohla přijít ledová sprcha pro domácí. Johnson podle rozhodčího fauloval ve vápně Varneyho, míč na značku pokutového kopu si tak mohl postavit Adam, který s velkým štěstím procpal míč k pravé tyči.

Po čtyřech minutách se dostal do dobré střelecké pozice z devatenácti metrů N’Gog, ale se svým pokusem nenaložil nejlépe. Poslal ho po zemi přesně doprostřed branky. Poslední nebezpečnou střelu domácích si před odchodem do šaten připsal Joe Cole, Gilks byl u své levé tyče včas a přízemní ránu zpoza vápna kryl.

Poté už promlouvali pouze hosté. Dvě minuty před koncem řádného času pálil z úhlu blízko branky pohotově Campbell a Reina reflexivním zákrokem výtečně zabránil trefě do horního rohu u bližší tyče.

Jenže ve druhé minutě nastavení sklepl stejný hráč míč před vápnem na Taylor-Fletchera. Ten dostal spoustu času, aby se připravil na parádní balón do vápna pro Varneyho, který unikl ofsajdové pasti, míč si zpracoval a tvrdou ránu poslal do Reiny. Ten sice míč zřetelně srazil, přesto skončil v síti a hosté tak šli do druhé poloviny za dvoubrankového vedení.

Po změně stran zahrozil jako první N’Gog, po centru Kuyta hlavičkoval v pádu vedle levé tyče. Přesto se kontaktního gólu dočkali domácí ještě v úvodu druhé půle. Z přímého kopu poslal centr Gerrard na hlavu Kyrgiakose, který díky své dravosti dokázal přeskočit Evatta a na prudkou střelu pod břevno už Gilks nestihl reagovat.

Hned v další minutě mohlo být dokonce srovnáno. Meirelesovi se z pravé strany nepodařil centr tak šťastně, že přízemní míč letěl přesně k přední tyči. Brankář hostů zachyboval, vypadl mu z rukavic a při ochraně své svatyně se poranil o brankovou konstrukci.

A honba za srovnáním pokračovala. Ještě do čtvrthodiny druhého dějství střílel nebezpečně Meireles, jeho křižný pokus skončil jen těsně mimo, a také Joe Cole, který pronikl do vápna po přihrávce Carraghera, ale ani sám před brankářem se mezi tři tyče netrefil.

V 69. minutě zatáhl míč do vápna Varney a chytře přihrával pod sebe, kde na jeho spoluhráče zívala prázdná branka. Johnson však parádním skluzem zabránil jisté gólové trefě. Až překvapivě snadno dokázali hosté kontrolovat hru v poslední fázi zápasu. Dokazuje to i rozmezí 80. a 85. minuty, během kterých se míč na kopačkách Reds ocital pouze 38% času.

Domácí tak znovu zahrozili až dvě minuty před koncem, když Gerrard centroval na zadní tyč a Kuyt hlavičkoval do protipohybu brankáře. Gilks přesto dokázal míč ukrýt ve svých rukavicích. Když Kyrgiakos poslal v nastaveném čase hlavičkou míč na horní síť, dokázali si se zbývající dobou hosté už poradit.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool zostup v tejto lige nemaju co hladat.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas,za stavu 1:2 nevytvořit si ani jednu šanci,ani jednou nevystřlelit na bránu...to je hnus

Reagovat
MySch017

bohužiaľ, musím súhlasiť...

my sa ale modlime, aby MU konečne zabral...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smutne na tom je, ze ten zostup nabera realne kontury...ale samozrejme je este skoro hodnotit, kazdopadne to tam Hodgson managuje horsie nez Rafa

Reagovat
Ebola SVK

snáť toto Hodgsonovi už zlomí väzy......čo je moc to je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Blackpool zatim venku valí

Reagovat
Mircu5

Reagovat
smazaný uživatel

za kurz 9... neberte to

Reagovat
REPLIKATOR

Hodgsone jdi do p....!

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba nie len v trenerovi ale aj v hracoch...samozrejme, ze trener rozhoduje o tom, kto pojde na ihrisko, ale nerozhoduje o nasadeni tych hracov v zapase. Niektore zapasy Liverpoolu som videl a ti ich hraci mi niekedy pripadali ako dorastenci v 2. slovenskej dorasteneckej lige .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele