35. kolo
27.04.2024 13:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

Bowenův další gól do sítě Liverpoolu potrhal titulové ambice Reds

West Ham remizoval ve 35. kole Premier League doma s Liverpoolem 2:2. Týmy spolu hrály v této sezoně už dvakrát a v obou případech se radovali Reds navzdory inkasovanému gólu od Jarroda Bowena. Ten se prosadil i tentokrát, když těsně před přestávkou otevřel skóre přesnou hlavičkou. Po návratu z kabin ale na hřišti vládli hosté, kteří ze dvou skrumáží uvnitř vápna vytěžili obrat, přičemž druhá branka byla chvíli oficiálně přiznána jako vlastní Tomáše Součka. Favorit by se v danou chvíli dotáhl v tabulce na vedoucí Arsenal, v 77. minutě se ovšem po skvělém Bowenově centru z pravé strany, na níž operoval i Vladimír Coufal, trefil Michail Antonio.

Reds měli ve středeční dohrávce možnost dotáhnout se na vedoucí Arsenal, po téměř 14 letech ale padli v Goodison Parku a jejich šance na vytoužený titul se třetí ztrátou z posledních pěti duelů opět snížily. Udržet se v boji o trofej mohli proti West Hamu, na jehož hřišti ovládli pět ze sedmi předcházejících vzájemných zápasů.

Hráči Liverpoolu se oklepali z úvodní nervozity a začali svého soupeře tlačit i tentokrát. K zajímavému zakončení se dostal Harvey Elliott, jenž ovšem propadnutý balon nasměroval jen do boční sítě. Po půlhodině hry se na druhé straně opřel do odraženého balonu Coufal, jehož tečovaný projektil do levé části branky pořádně prověřil pozornost Alissona. Před pauzou ještě stihl rozezvučet tyč Luis Díaz, jenž střílel přes oba clonící české bojovníky v dresu West Hamu. Chvíli nato si ovšem vzal slovo domácí snajpr Bowen, jehož první ránu sice dokázal brazilský strážce na poslední chvíli odrazit na roh, po něm se však Angličan i přes svou nevysokou postavu prosadil přesnou hlavičkou.

Reds se ovšem s odpovědí dlouho nezdrželi, když ve 48. minutě z první pohotově zakončil Andrew Robertson k levé tyči. Hosté ve druhé půli naprosto dominovali, z velkého počtu šancí ovšem rozhodující gól dlouho nepřicházel. Neproduktivní ofenzivě Reds musel pomoct soupeř, když se po několika náhodných odrazech ve vlastní šestnáctce po rohovém kopu dostal míč k Součkovi, který jej nasměroval do Alphonseho Areoly, od nějž se odrazil do vlastní sítě. Zaváhání zkušený brankář odčinil hned vzápětí, když si počíhal na technickou ránu Díaze. Skóre tak dorovnal v 77. minutě přesnou hlavičkou Antonio, který zužitkoval milimetrový centr Bowena. Důležitý zákrok si v závěru připsal dobře hrající Coufal, jenž ve skluzu zamezil jasné gólové příležitosti střídajícímu Mohamedu Salahovi.

West Ham tedy překvapivě obral Liverpool a vystavil mu další stopku v titulových dostizích. Na Kladiváře čeká v příštím kole 5. května Chelsea, zatímco Reds ve stejný den přivítají Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Špatnou náladu po minulým výbuchu na CP můžeme na minimálně na týden nechat stranou. Dnes opět přístup i výkon připomínající zápas s Leverkusenem. Je jasný, že proti nám nastoupil špičkový klub, který měl po nezdaru s Evertonem dvojí motivaci. Otázka ale zní, jaký poměry vládnou nyní uvnitř Liverpoolu

Nicméně jsme to uhráli se ctí, bodovali a přerušili tak negativní vzájemnou sérii. Zase jsme dokázali dát góly, ale bohužel zase i dostat...

Obrovský respekt před našimi nejlepšími. Bowen (20. gol ze 42 zápasů!!!) , vynikající Areola, rekordní Antonio, Cuf!!!, Emerson. Plus standard Kuduse, Álvareze, Paquety. Stopeři dělali, co bylo v jejich silách, ale jsem přesvědčený, že v příští sezoně kvůli fyzický dispozici spolu hrát nemohou. Snad jen zase nešťasnej Suk...

Teď Chelsea, doma Luton, a pak na MC:!!! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele