28. kolo
26.02.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle i v deseti ubránil alespoň remízu s Boltonem

Bolton si z dnešního utkání zřejmě moc pozitiv neodnese, přesto venku po dlouhé pauze konečně alespoň bodoval. Mířil však určitě výše, vždyť hrál déle než půlhodiny přesilovku. Víc než na gól, který mimochodem zas a znovu obstaral Sturridge, se však nakonec nezmohl.

Počátky na St. James Parku musely ochozy náramně bavit. Oba týmy hrály otevřenou partii, od úvodního hvizdu jim nedělalo příliš problémů vypracovat si slušné šance. Přeci jen aktivnější ovšem v tomto směru byli domácí, což jim rovněž fotbalový bůh brzy splatil. Míč totiž ve 13. minutě od rohového praporku skrze několik těl proplachtil až na zadní tyč k Tiotému, jenž pak svým delikátním centrem vyzval skórujícího Nolana. To Trotters dosti vykolejilo, těžko už se prokousávali k pořádným příležitostem, přičemž mohli ještě hned dvakrát pykat. Prve ale Wheater zaskočil na čáře za vyšachovaného Jaaskelainena a o dvě minutky později se zase neujaly dvě po sobě jdoucí hlavičky Besta a Williamsona. A právě v této chvíli, kdy Bolton vypadal být zralý na odpis, přišlo nečekané vyrovnání. Elmander skvěle vystihl rozehrávku soupeře, rozdal míč Sturridgeovi a tomu už stačily jen dva dotyky na dopravení balonu za brankovou linii.

Nicméně to byl doopravdy jen záblesk. Ještě před přestávkou dal Newcastle divákům hlasitě najevo, že se chystá utkání i nadále dominovat. Lovenkrandsova úmyslná teč Tiotého dalekonosného projektilu však míč odklonila pouze nad břevno a Enriqueho pak po krátkém odpočinku vychytal Jaaskelainen. Jenže jakékoliv úmysly Magpies posléze významně naboural zadák z vlastních řad jménem Ryan Taylor. Ten šel totiž oběma nohama napřed do souboje s Elmanderem a po právu se již v 54. minutě poroučel z trávníku. Tahle skutečnost celkem pochopitelně Bolton vzkřísila, přestože se po celý zbytek utkání nemohl zmoci na nic jiného než na sotva poloviční šance. Davies takto hlavičkoval jen slabě a navíc vedle, Petrov pro změnu ztroskotal na všudybylovi Nolanovi. V úplném závěru ke všemu málem Robinson zacílil do vlastní klece, když Jaaskelainen až na poslední chvíli krotil jeho nešikovné sklepnutí Bestova centru. Aby toho nebylo málo, Rangerův gól posléze sudí neuznal kvůli milimetrovému ofsajdu.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
biznizmen

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle vyhraje tak 2:0

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele