23. kolo
15.01.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Bolton Wanderers 2:0

Danny Higginbotham a Matthew Etherington se stali hrdiny zápasu mezi Stoke City a Boltonem Wanderers. Domácí celek vyhrál 2:0 a branky vsítili výše zmiňovaní. Zatímco Higginbotham se trefil ze hry, Etherington skóroval z pokutového kopu.

Stoke začalo proti Boltonu aktivněji a obrana Wanderers musela odrážet jeden útok za druhým. Marc Wilson, Tuncay, Robert Huth a Kenwyne Jones měli velké příležitosti, ale buďto scházela přesnost, nebo spolehlivě zakročil brankář Jaaskelainen. Převaha Stoke byla znát a bylo jen otázkou času, kdy se domácím podaří skórovat.

To se nakonec podařilo po půlhodině hry. Ve 37. minutě zahrávali domácí rohový kop, obrana Boltonu si celou situaci pořádně zavařila a vzniklý závar před brankou uťal až brankou Danny Higginbotham - 1:0 pro Stoke City. Obránce Stoke zasáhl v pádu míč a se štěstím překonal finského brankáře Boltonu, ten sice chytil míč, jenž byl ale objemem dávno za brankovou čárou - jak ukázal opakovaný záznam. Bolton sice měl nějaké příležitosti, ovšem obrana Stoke působila jistě. Poločasové vedení domácích bylo zcela zasloužené.

Druhé dějství začal pro změnu lépe Bolton, Johan Elmander velmi nebezpečně hlavičkoval a Stuarta Holdena vychytal Begovič. Plány na vyrovnání dostaly pořádnou trhlinu v 62. minutě, obránce Zat Knight ve vlastním pokutovém území fauloval a rozhodčí odpískal pokutový kop. Exekuce se s chutí chopil Matthew Etherington a proměněnou penaltou pojistil vedení Stoke na 2:0.

Bolton se i za tohoto stavu nevzdával a nadále byl lepším týmem, co se týče druhého poločasu. Matthew Taylor si vylámal zuby na Begovičovi, stejně jako Rodrigo Moreno nebo Sam Ricketts. Závěrečný tlak hostů byl enormní, ale obrana Stoke ani na chvíli nepolevila.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
Veselac

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zničíme Bolton 1:0, mozna aj 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele