11. kolo
05.11.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Chelsea FC 0:1

Ze dvou porážek v řadě se dnes dokázala oklepat londýnská Chelsea, který zvítězila na půdě osmnáctého Blackburnu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Hosté znovu nepředvedli ideální výkon, přesto byli lepším týmem a po jediném gólu Lamparda z jednapadesáté minuty se mohou radovat z důležitého zisku tří bodů. Chelsea se po vítězství znovu osamostatnila na čtvrté příčce.

Chelsea nastoupila v nezvyklé sestavě, v obraně se po dlouhé době objevil Alex, Ivanovič se tedy přesunul na kraj defenzivní čtveřice a na Bosingwu místo nezbylo, v útoku zase dostal přednost Malouda před Torresem. A Blues začali skvěle, už po necelé stovce vteřin se do šance prodral Lampard, na svůj dnešní okamžik slávy si však musel ještě počkat. O pár minut později to z úhlu zkoušel Malouda, jeho křižná rána ale branku minula.

V desáté minutě zůstal po souboji s Yakubuem na zemi ležet Petr Čech, jeho ošetření pak zabralo téměř deset minut. Původní zprávy hovořily o zlomeném nosu, poté to sice vypadalo pro českou jedničku mnohem lépe a nemělo jít o nic vážného, jenže nakonec se potvrdily obavy o zlomenině a start Čecha v baráži proti Černé Hoře je nejistý. Rovers nebyli příliš nebezpeční, jen čas od času se pokusili ohrozit bránu hostů střelou, která ovšem nebyla přesná. Jako tomu bylo v případě Samby, Yakubua a Rochiny, jedinou domácí střelu na branku v první půli si připsal až v jejím dlouhém nastavení Hoilett.

Z hráčů Chelsea byl nejnebezpečnější Daniel Sturridge, ovšem ani on v úvodním dějství balón do sítě nedostal. Do druhé půle nastoupili hosté již s Fernandem Torresem, který nahradil Maloudu. A v jednapadesáté minutě šli zaslouženě do vedení, Ivanovič poslal od pravé postranní čáry perfektní centr šajtlí a nikým neobsazený Frank Lampard hlavou nedal Robinsonovi žádnou šanci.

Hned v zápětí mohl vyrovnat Gamst Pedersen, ve velké šanci ale Čecha nepřekonal. Poté se hra uklidnila, Chelsea pouze kontrolovala hru a začala se soustředit na klidné dohrání zápasu. Obrana tentokrát fungovala dobře, takže se domácí nedostávali do příležitostí. Druhý gól naopak mohli přidat Blues, jenže šance Sturridge a v poslední minutě i tutovka Torrese gólem neskončily. Chelsea přesto zvítězila na půdě Blackburnu 1:0 a spravila si tak náladu po vysoké porážce od Arsenalu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 yakubu-cole,2 torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Vidim to na plichticku...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Anelka)

Reagovat
smazaný uživatel

Bože daj nech táto Chelsea remizuje.

Reagovat
lampard11

0:2 malouda,lampard

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý jestli nastoupí Bosingwa, jestli ano, tak má André asi závažný problém... Blacburn by měl tým jako Chelsea přejet jako nic. Moje vysněná sestava: Čech - Cole, Terry, Alex, Luiz - Lampard, Meireles, Ramires - Mata, Torres, Sturridge --- subs. Turnbull, Ivanovic, Romeu, McEachran, Mikel, Anelka, Lukaku --- skutečnost však může být jiná hlavně s Bosingwou v základu a tápajícím Mikelem na DMF... Každopádně bych nebyl ani proti variantě v obraně -> Cole, Terry, Luiz, Ivanovic, ale Brano si potřebuje odpočinout, hrál teď vpodstatě všechny zápasy.

Nechápu to ignorování Alexe, navíc Luiz hrával i na kraji a v současné krizi v obranné fázi by mu mohla svědčit spíše pozice na kraji. Alex je řízný stoper a to teď potřebujem. Ivanovic nemá úplně formu, ale je stále platnějším hráčem ve všech fázích hry než naprosto tragický a strašný Bosingwa.

Mikel poslední zápasy nezvládl, viz zápas proti Arsenalu. DMF je teď velká slabina. Proti slabším to zvládne Meireles, možná že i proti silnějším, nechcu mu křivdit, ale jeho schopnosti jsou směrem více dopředu. Strašně chybí Essien. Romeu zatím není tak vyspělý, aby byl v tomto systému hry ten, na kterém se staví defenzíva a dirigování ze středu.

Malouda poslední zápasy hrozný, Anelka taky nic moc, ale myslím, že v současné době je platnější a univerzálněší než Malouda. Nechápu Boasovo rozhodnutí nasazovat Lukakua do těžkých zápasů jako byl Manchester United a Arsenal. On právě potřebuje hrát proti slabším týmům, kdy se nelítá od vápna k vápnu, to snad ví každý, vždyť je mu 18 let... Drogba se ještě nestihne dát dopořádku, nicméně ten jeho skrat proti QPR - za to by měl dostat pěkně za uši.

Sturridge, Mata, Torres - tohle musí být trojka, která spolu musí hrát co nejčastěji. Sice se do Dannyho po zápase s Arsenalem pustili všichi, ale on dokazuje, že je skvělý, své chyby odčiní. Mata je nejlepší hráč Chelsea zatím v této sezóně. Torres v LM naprosto odstraněn ze hry dvojicí Anelka + Malouda. Navíc sám musel vymyslet přihrávku pro gól. Potřebuje kolem sebe právě Dannyho a Juana. Každopádně čekám od Dannyho méně sobeckou hru.

Tipovat nebudu, sestavu už není tak lehké odhadnout, vše se bude vyvíjet od toho kdo vyběhne na plac. Každopádně si přeju výhru Chelsea a nejlépe o víc než 3 góly a čisté konto pro Petra.

Reagovat
semiš

stručně řečeno

Reagovat
Tuxedo

0:8 chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea prohrala poslední dva zápasy, teď nadělí Blackburnu pěknej párek 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

prej jednoznačně pro 3 body... ...tak to sem zvědav jak to bude "jednoznačny"...

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn užkonečně zabere 2-1

Reagovat
blade115

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nemate někdo odkaz na tento zápas?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele