23. kolo
01.02.2012 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle vyloupil Blackburn, porazil ho 2:0

Magpies se velmi rychle oklepali s ošklivé porážky 2:5 na půdě Fulhamu a při dalším výletu na cizí hřiště zvítězili a navíc udrželi čisté konto, což pro zostuzenou defenzivu může být velká vzpruha. Newcastle měl i notnou dávku štěstí. Skóre otevřel díky vlastnímu gólu a celý zápas se bránil náporu soupeře, který dokonce neproměnil ani penaltu. Nakonec definitivně rozhodlo nastavení, v němž pečetil Obertan.

Vítězný gól padl už po dvanácti minutách. Ryan Taylor napřáhl a obránce Rovers Scott Dunn nešťastně zblokoval jeho pokus do protipohybu Robinsona - 0:1. Hned vzápětí se mohlo skóre vyrovnat, Givet po rohu dvakrát zkoušel překonat Krula, ale nizozemský gólman se rozhodl, že dnes zkrátka za svá záda nepustí vůbec nic. V dalších největších příležitostech domácích přesto práci neměl.

Volej Dunna těsně minula břevno, Modesteho střelu v posledním okamžiku zblokoval na roh Coloccini. Krátce před přestávkou pak do vlastního břevna hlavičkoval Best. Newcastle vůbec vypadal na to, že chce soupeři branku darovat. Po Williamsonově chybě mířil do poloodkryté klece Modeste, jenže přestřelil. Za minutu ovšem Simpson právě francouzského útočník fauloval ve vápně a následoval pokutový kop. Ten ovšem Dunnovi fantasticky vychytal Krul, jenž si poradil i s Givetovou dorážkou.

Přeci jenom se hráčům Blackburnu podařilo Krula překonat. Deset minut po návratu z kabin obdržel Anthony Modeste nádherný balon, přeloboval gólmana a jen nedůraz v zakončení a včasný návrat obránců zabránil vyrovnání. V krátkém rozmezí pak měl šanci znovu z Bourdeaux hostující útočník a po něm Dann. Ani jeden však s příležitostí nenaložil ideálně.

Stejně si vedl i ke konci základní hrací doby Givet, který těsně minul. Lekci z produktivity pak nešťastným domácím přednesl Gabriel Obertan. Ten na hrací ploše pobyl dokonce něco málo přes tři minuty a už v brejku s míčem od Lovenkrandse pelášil vstříc Robinsonovi. Křížná rána k tyči, gól, 0:2 a tři body pro Newcastle, který je tak znovu pátý.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
Fingulka

Čekám šišku...

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Devil

Newcastle Go!

tip.-1:1

Reagovat
goodbay

Blackburn neprohraje. Tip: 10

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že 2-0 je jistý

Reagovat
Devil

Super straky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele