25. kolo
11.02.2012 16:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Queen's Park Rangers 3:2

Nesmírně důležitý souboj o udržení zvládl lépe Blackburn. Rovers před svými diváky přestříleli Queen’s Park Rangers v poměru 3:2, a na svého dnešního soupeře se tak bodově dotáhli v tabulce.

Blackburn tak nalepil tu nejlepší náplast na sedmičetnou ránu z minulého kola, kdy se svěřenci Steva Keana vraceli domů po debaklu 1:7 od Arsenalu. Zápas si užil také útočník Yakubu, který si hned po skončení svého třízápasové trestu spravil chuť po posedávání na tribuně a v 15. minutě načal gólový účet zápasu.

I díky němu slaví domácí celek první výhru po nepříliš úspěšném měsíci; v tabulce poskočil na osmnáctou pozici, a bodově se tak dotáhl právě na svého dnešního soupeře. Ten z předešlých deseti ligových zápasů nasbíral již sedm porážek, výjimkou je jediné vítězství nad posledním Wiganem.

Blue and Whites se dokonce mohli po dnešním duelu radovat z útěku ze sestupových pozic, to by ale museli udržet své vedení 3:1. Vítězství alespoň o dvě branky, které by právě na osmnáctou pozici katapultovalo QPR, jim ale v poslední minutě zkazil svou druhou trefou v dnešním zápase Jamie Mackie.

Bývalý manažer Rovers, Mark Hughes, pochopitelně nebyl spokojen s posledními výkony svého Queen’s Parku a pro dnešní utkání udělal od minulého kola hned tři změny. V základní sestavě se objevil Fitz Hall, Armand Traore a Akos Buzsaky, trest si musela odpykat hlavní útočná hvězda Djibril Cissé. To domácím chyběl suspendovaný obránce Gaël Givet, kterého v základní jedenáctce nahradil Grant Hanley. Toho v obranné řadě doplnil Bradley Orr a Mauro Fórmica.

Blackburn chtěl dát rychle zapomenout na ponížení z týdne minulého, nicméně málem dostal upomínkový gól v samém začátku utkání. Při rozehrávce chyboval Hanley, nicméně Bobby Zamora si s nastalou situací podle svých představ neporadil a svůj centr opřel pouze do jednoho z bránících. Rovers ale brzy na to převzali v utkání iniciativu.

Hoillet svou střelu ještě nastřelil do dobře postaveného Antona Ferdinanda, Yakubu ale po čtvrt hodině hry již otevřel skóre zápasu. Nigerijský zabiják převzal míč po přiklepnutí Nzonziho, otočil se a parádní ranou poslal míč za bezmocného Paddyho Kennyho - jeho čtrnáctá branka v sezoně znamenala vedení 1:0.

Hosté se snažili na úvodní gól zareagovat, v šanci se objevil Onuoha. Jeho hlavička skončila vedle branky. Naopak to byli opět domácí, kteří se radovali z překonání soupeřova gólmana. Hoillet se probil do pokutového území, pohotovou přihrávkou vyzval Nzonziho a ten již jednoduše uklidil míč do sítě - 2:0.

Utkání se vyvíjelo pro domácí družstvo i nadále fantasticky, v dobré pozici se následně objevil také Hoillet, jenž se nyní rozhodl pro zakončení sám. Jeho dalekonosný pokus byl ale zablokován. Hosté se do hry příliš nedostávali, výjimkou potvrzující pravidlo mohla být ojedinělá střela Adela Taarabta, která ale připraveného Paula Robinsona překvapit nemohla. Na druhé straně pálil z přímého kopu pouze do zdi Morten Gamst Pedersen.

Utkání olemovalo i několik polovičatých šancí. Hanley byl blízko zakončení po jednom z nebezpečných rohových kopů, nakonec ale balon minul a sám se při tom poranil. Na druhé straně držel i nadále čisté konto Robinson, jehož svou ranou prověřil Traoré. Blackburnu se ale ještě v první půli podařilo zvýšit své vedení na 3:0.

Scott Dann přihrával ve vápně hlavou Hoilletovi, jehož střela se otřela o Onuohu pro hosty tak nešťastně, že skončila v síti Queen’s Parku. Bývalý hráč Manchesteru City tak své působení v novém klubu příliš šťastně nezahájil - 3:0.

Druhá půle již nebyla ze strany domácího celku tak úspěšná a efektní a efektivní, i přesto se ale skóre málem zvyšovalo na 4:0. Yakubu svým projektilem ale sestřelil pouze brankovou konstrukci za zády Kennyho. V 65. minutě se v první vážnější příležitosti QPR objevil Onuoha, který tak mohl odčinit svou vlastní branku z půle první. Sám před Robinsonem ale neuspěl a jeho nepovedená střela skončila z pohledu domácích v bezpečí.

Jednu ze svou nebezpečných a tvrdých ran poté představil hostující Taye Taiwo, ani jeho pokus ale úspěch neslavil. Hosté si vytvářili čím dál větší tlak, nakonec se opravdu kontaktní branky dočkali. Jamie Mackie, jenž vystřídal neviditelného Ákose Buszákyho, si naběhl na přesný centr Taiwa a z bezprostřední blízkosti napálil balon do sítě - 3:1.

O chvíli později se aktivní Mackie dostal do palebné pozice z větší vzdálenosti, dalekonosná rána mu ale tak jako ta "krátkonosná" nesedla a skončila v Robinsonově náruči. Hosté se ale nevzdávali. Další pokus Taarabta domácí gólman vyrazil do zámezí, Shaun Wright-Phillips zase branku přestřelil.

V nastaveném čase se ještě jednou prosadil Mackie. Tomu nahrál tentokrát Taarabt, skotský útočník sice svou ranou vymetl horní růžek a určil stav utkání na 3:2, domácí ale již třetí branku nedostali, a mohli si tak po dnešním zápase připsat tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Fingulka

Zápas o holé bytí či nebytí. Jestli tohle Rovers nezvládnou, tak končí

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

Blackburn musi!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
goodbay

Ten tip je trošku mimo ne? QPR vybojuje max remízu.

Reagovat
Fingulka

Tak jsem po poločase myslel že to bude pohodička ale opak byl pravdou... poté co u domácích vystřídal vrchní kazič Modeste, u hostů přišel na hřiště dravý Mackie a začli se dít věci... naštěstí jsme to urvali se štěstím

Reagovat
goodbay

Modeste mi pěkně s.ere....neuvěřitelný co všechno spálil v zápase s NFC

Reagovat
Fingulka

Spalovač, sólista, každej míč kterej se k němu dostane tak ho ztratí... kde ho vyhrabali proboha Aspoň že Yak nás drží... na začátku sezóny bych nečekal, že na bude Blackburn tak závislej A konečně sem Hanleyho viděl pořádně zahrát

Reagovat
smazaný uživatel

ten Modeste se mi taky zdá dost slabej zatím

Reagovat
goodbay

já vidím raději Hanleyho v obraně než Giveta ....jinak Samba už je ztracen.

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele