6. kolo
24.09.2011 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Newcastle dál drží neporazitelnost, poradil si i s Blackburnem

Kean je zpátky, kde byl před senzačním výsledkem s Arsenalem. Z Newcastlu nepřivezl ani bod, přičemž i k němu měl jeho tým poměrně daleko. Přísnější měřítka zase jednou snesl akorát Junior Hoilett, zatímco na druhé straně barikády vzývají konečně procitlého střelce Dembu Ba.

Newcastle konečně opravdu podchytil start zápasu! To by se chtělo zvolat poté, co si Straky během úvodních dvou minut vypracovaly tři rohové kopy, Obertan nerušeně brázdil pravou postranní čáru a celkově domácí mužstvo působilo hodně jistě na balonu. To nebylo zvykem, stejně jako spatřit radujícího se Dembu Ba v dresu Newcastlu. I tohle tabu ovšem brzy padlo. Ve 27. minutě se Best z levé strany dostal k centru, po němž senegalský útočník sťukl míč k zadní tyči - 1:0. A jenom za malý okamžik přišel z hloubi pole nákop do pokutového kopu Rovers, tam se domácím povedlo dostat míč do cesty šťastnému premiérovému střelci a ten i napodruhé nezaváhal. Tentokrát hlavou zblízka upravoval na 2:0.

Pro Newcastle to byla snová půlhodina, bohužel pro ně až příliš uspokojující. Blackburnu totiž záhy zabralo jen malý moment, aby se propracoval k častějšímu držení míče, optické převaze a také následnému snížení. O to se postaral Hoilett, když Olsson využil nedbalého odkopu protivníka a precizním centrem našel pohotově reagujícího Kanaďana. Dosud hlučný St. James Park rázem utichl.

K životu se ale mohl probrat hned v 54. minutě, a tentokrát už napořád. Tehdy Tioté z levé strany odcentroval, Ba se pověsil do vzduchu a Robinson byl i díky nepatrnému bloku od Besta bezmocný. Reklamace útočného faulu se pak ukázala být lichá, takže v Newcastlu mohli odklepnout hattrick pro Senegalce i opětovně nabyté pohodové vedení. To už se z pohledu Magpies nedrželo nikterak složitě.

Jakkoliv byl Hoilett permanentně připraven hrozit, hostům situaci hodně zkomplikovalo Olssonovo vyloučení v 71. minutě. Tenkrát inkasoval druhou žlutou kartu za snahu o vysvlečení protivníka a od té doby už Blackburn nebyl nebezpečný. To se spíš na opačném konci ještě dvakrát ve slušné palebné pozici ocitl Best.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com, skysports.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Magpies nad Rovers hodně dlouho nevyhráli, ale teď jsou navzdory minulé výhře Blackburnu jasným favoritem a mohli by si konečně trochu vylepšit střeleckou bilanci - 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný tip!!!

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle United 2 - 2 Blackburn Rovers

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele