33. kolo
09.04.2012 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle v závěru udolal Bolton a dotáhl se na 4. místo!

To jsou věci. Tottenham senzačně podlehl doma Norwichi a Newcastle je na tom nyní bodově stejně jako severolondýnský soupěř. Jestli Chelsea dnes večer vyhraje na Fulhamu, bude 4. a 6. místo oddělovat jen skóre. Magpies si dlouho nemohli s defenzivou Trotters poradit, odpor zlomily až dvě největší hvězdy současného Pardewova výběru - Hatem Ben Arfa a nezastavitelný Papiss Cissé.

Vše podstatné se odehrálo až ve druhém poločase - všechny góly, všechny zajímavé akce, dokonce i všechna střídání (překvapivě) a jediná žlutá karta. Úvodní dějství ovšem vskutku nenabídlo nic záživného, největší vzruch do tribun Sports Direct Areny přinesla nemastná-neslaná střela domácího stopera Colocciniho. První půle se nesla v duchu nepřesností, až poločasová přestávka vlila hráčům krev do žil a začalo se něco dít.

Dvě minuty po návratu z kabin se do vedení málem dostali hosté. Chris Eagles ve vápně zakombinoval s kapitánem Kevinem Daviesem a ocitl se ve veliké šanci - tu ovšem vynikajícím zákrokem zmařil gólman domácích Tim Krul. Newcastlu to jako výhružka nestačilo a za pět minut Bolton zahrozil podruhé, Pratleymu scházelo k doklepnutí Petrovovy přihrávky do odkryté sítě pár centimetrů.

Domácí se do blízkosti branky Boltonu dostali až zhruba v polovině druhé pětačtyřicetiminutovky a opět tomu předcházela šance hostí. Po centru se za obranou ocitl Mark Davies, ale zblízka si na Krula nepřišel. Za okamžik pak Ben Arfa z přímého kopu těsně minul branku. Síť se pod náporem míče rozvlnila až sedmnáct minut před koncem zápasu.

To už se francouzský špílmachr prosadil a byla to nádherná podívaná. Ofenzivní záložník s tuniskými kořeny převzal míč na vlastní půli, jako nůž máslem proběhl celou obranou soupeře a v šestnáctce obstřelil i vyběhnuvšího Bogdana. Vysvobození Newcastlu ve velkém stylu - 1:0. Za deset minut pak opařeným Trotters přidal druhou záminku ke smutnění kanonýr Papiss Cissé. Svůj desátý gól v devíti startech a zároveň osmý v posledních pěti za Magpies přidal po výborné práci Ameobiho takřka do prázdné branky a upravil na konečných 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

měla by to být jasná záležitost Magpies, tip 1, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

demba ba protrhne půst a straky vyhrajou 1 0

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
goodbay

Ač přeji Boltonu, tak dnes to bude nejspíš jednostraná záležitost, bohužel. Ale ty 3 ztracené body z Fulhamem je potřeba někomu vzít zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele