23. kolo
31.01.2012 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham zpátky na vítězné vlně! Wigan potopil ke dnu Bale

Kohouti dokázali na třetí pokus konečně zabrat! Na White Hart Lane si podle očekávání poradili s Wiganem a drží se tak na třetí příčce s pětibodovým mankem na vedoucí duo. To Latics naopak zůstávají na dně, naději k lepším zítřkům jim snad dává relativně schůdnější los v dalších týdnech.

Domácí měli od začátku utkání ve své režii. Ovšem k nějaké záplavě brankových příležitostí se hned tak nedostávali. Za první půlhodinu měli všehovšudy jen dvě. A obě měl na svědomí po rohových kopech Younes Kaboul: napoprvé však jeho pokus zastavil Al Habsi a o chvíli později za něj zaskočil kolega McCarthy. Ale ani Wigan nebyl úplně bez šance. Di Santo však na Stamův centr přece jen o kousíček nedosáhl, zatímco Mosesova spolupráce s Gómezem se taktéž neujala. To jakoby začalo signalizovat hostující neúspěch.

Hned nato se totiž odhodlal Modrić k pasu na Balea, jenž zbytečně, tak jak má dobrým zvykem na nic nečekal a tvrdou ranou nedal strážci wiganské svatyně šanci zasáhnout - 1:0. Waleský křídelník mohl o chviličku později svůj brankový účet ještě navýšit, tentokráte ovšem z úhlu na Al Habsiho nevyzrál. Vzápětí však Spurs uklidnil přesně cílenou střelou k tyči Modrić - 2:0. Tottenham si ve zbývajícím čase prvního dějství s klidem kontroloval, i bez zraněného Van der Vaarta nabitý náskok a bylo už nasnadě, se ptát, kolik branek ještě přidá?

To se také zpočátku ukazovalo jako správně myšlená úvaha. Bale opět prokázal fantastickou formu, odcentroval do pokutového území, kde našel hlavu Adebayora, tožský útočník ovšem hlavičkoval ke smůle Tottenhamu vysoko nad. Po hodině hry ale bylo definitivně jasno. Bale ukázal další kanonádu a podruhé poslal balón za bezmocného Al Habsiho - 3:0. Vystřídat nakonec musel i Adebayor, na jehož místě si tak odbyl debut 19letý Cameron Lancaster. Naděje Wiganu pak ještě svitla devět minut před koncem. Moses našel McArtura, a ten efektivně zakončil - 3:1. Hned nato mohl přidělat na závěrečné drama Stam, jeho centru se však nikdo neujal.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
Honza Matoušek

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrát Adebayor ?

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že ano.proč by neměl?minule stál jen kůli tomu že je na hostování z city a má klauzuli že proti nim nesmí hrát.

Reagovat
vanGomm

Tip H1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jednička

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi mimo chlape,,dítě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele