31. kolo
30.03.2013 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Topící se Reading Arsenalu na Emirates vůbec nezatopil

Adkinsův pokus o zázrak dle očekávání startuje neúspěchem. Na Emirates Stadium Reading nebyl ani blízko nějaké senzaci; prohrával de facto celý zápas. Dobrou show v domácím dresu předvedli Cazorla s Gervinhem, kteří dohromady nasbírali pět "kanadských bodů". Royals je teď projektována nutnost alespoň pěti výher ze zbývajících sedmi kol. Jinak řečeno - jejich "mission impossible" směle pokračuje na stejně zoufalé notě.

Naprostá pohoda uprostřed hřiště a blíže vlastní brance, relativní panika u soupeřovy klece - takový byl z pohledu Gunners první poločas a také určitá část druhého. Těsně po aplausu tragicky zesnulému Davidu Rocastleovi (12. výročí), hráčské legendě Arsenalu, se sice Gervinho banálně prosadil poté, co Cazorla umně skryl diagonální přihrávku za zdánlivý střelecký pokus, jenže poté se až do přestávky domácí utápěli ve vlastní roztržitosti. Měli s přehledem více ze hry, diváci ale zároveň museli mít na paměti, že takový argument za podobně těsného stavu skóre ve prospěch Arsenalu mnohokrát nehovoří.

Fanoušci si to připomněli hned několikrát. Poprvé když si Chris Foy neodpustil další z celé řady hrubek a prominul brankáři Taylorovi neopatrný a zcela určitě nedovolený vpád pod nohy Girouda; a jindy při četném množství heroických bloků soupeřů. O zbytek latentní paniky domácího publika se staral čilý, avšak matlavý Gervinho. Ten například chvíli před obrátkou po převzetí jemného prostrčení od Ramseyho prodribroval kolem dvou hráčů, aby si připravil horší pozici než tu výchozí...a pak přestřelil.

Gervinhovou devízou nicméně nadále zůstávala přinejmenším aktivita, která pak po změně stran okamžitě vyústila ve značně uklidňující prvek. Právě za asistence agilního křídelníka se totiž parádní ranou již podvanácté v sezoně prosadil Cazorla. A definitivně ulevit si mohl příznivec Kanonýrů jenom za pár okamžiků, když Gervinho s Giroudem bezchybně vyřešili protiútok dva na dva.

Později sice Monreal totálně selhal při bránění centru McAnuffa a nechal snížit Robsona-Kanua, ovšem tím už se pohodově hrající Gunners nenechali rozhodit. Střídající Oxlade-Chamberlain navíc brzy udělal fantastický první dojem, když vystihl Mariappovu rozehrávku a pak si na stejném borci vynutil také pokutový kop (jakkoliv se mohl kopat spíš přímák), takže spolehlivý Arteta zvyšoval už na 4:1.

O pátý, potažmo šestý zářez (který by Adkinsovi připomněl podzimní debakl se stejným soupeřem, ještě v čele Sotonu) se záhy neúspěšně pokoušeli Ramsey s Rosickým. Především druhý jmenovaný měl skórovat, vybral si však přihrávku do prázdné - kterou už pokazil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 ( Giroud, Chamberlain, Santiago)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ocakavam prekvapenie 1-1

Reagovat
Le Gunner

Taky mi to nevoní. Ale snad to pujde hladce.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

kdoby to byl rekl jeho si vubec nevsimejte, Arsenal je zase sesrotuje

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to bude pravděpodobně takto : Fabianski - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Arteta, Ramsey - Ox, Cazorla, Podolski - Giroud

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Rosicky, Arteta, Ramsey, Cazorla, Gervinho, Giroud

SUBS: Szczesny, Vermaelen, Jenkinson, Gibbs, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Podolski

Tip: 3:0 (2x Gervinho, Koscielny)

Reagovat
smazaný uživatel

Porazili jsme je v suchém triku. Škoda toho golu, nicméně byl pěkný Gervinho jednoznačně MOTM

Reagovat
Le Gunner

Doufám, že Gervais si ten výkon bude nosit u sebe dýl než jeden týden.

Reagovat
smazaný uživatel

[ŽERVÉ]

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas od Arsenalu, a taky od Chelsea máme je na dostřel a boj o 3,4 a 5 flek bude ještě dost zajímavej :)

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/78496df8745fbb3db8b2fe73a2714833/

Škoda, že šel Arsenal z Ligy mistrů z kola ven, v jejich současné vzrůstající formě by jim tam Kanonýři ještě ukázali...a jinač je dobře, že už se Rosa dostal i do základu, jeho přehled je hodně znát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele