34. kolo
20.04.2013 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Norwich se výhrou nad Readingem významně přiblížil záchraně

V Norwichi zase mohou rozdávat úsměvy. Povinnost z největších, skalp Readingu, se nakonec opravdu povedlo naplnit a vzhledem k poměrně příznivým výsledkům kolem nyní Kanárci živí pohodlný sedmibodový náskok na sestupovou zónu (až na ESPN zkonstatovali, že tohle už bude k záchraně stačit). Naopak Royals mohou definitivně sestoupit již za týden.

Reading přitom na Carrow Road začal celkem dobře, blízko gólu se brzy ocitl McCleary a stejný hráč potom také centroval do Bassonga, aby dal vzniknout prekérnímu odrazu. Jenže tenhle nadšený duch hostům příliš dlouho nevydržel, neboť defenzivní tápání zkrátka Royals bude provázet celou nováčkovskou sezonou. A dnes se projevilo zvláště drtivě - daň si vybralo dvakrát během pouhých 90 vteřin a bylo hotovo.

Nejprve po 50 minutách vsítil svou premiérovou branku ve žlutozeleném trikotu stoper Ryan Bennett, jenž stál ve správný čas na správném místě, aby dorazil Holtův pokus. A vzápětí jeho jmenovec Elliott Bennett využil neúspěšného McCarthyho pokusu zachytit centrovaný balon. To byla vůbec ironická situace, jelikož právě sotva uzdravený brankář Readingu minule heroicky vychytal Liverpool - zatímco dnes se podepsal pod další porážku svého týmu, osmou z posledních devíti kol.

Ani Canaries každopádně poslední dobou nejsou žádnými svatoušky, což se dnes rovněž projevilo. Jakmile McCleary gólem završil své překrásné sólo, dal Kanárkům vzpomenout na týden starou nervózní koncovku s Arsenalem. Ta se ale tentokrát neopakovala; Reading si už žádnou tutovku nevypracoval.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele