24. kolo
29.01.2013 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Wigan na půdě Stoku úžasně dohnal dvoubrankovou ztrátu, McArthur zářil

Zdá se to být neuvěřitelné, ale stejně jako na podzim (či dříve v dalších třech případech) se Wigan se Stokem opět rozešly smírně výsledkem 2:2. O to překvapivější skóre to přitom je, že se hrálo zrovna na Britannia Stadium, kde Potters dvakrát inkasují doopravdy zřídkakdy; na druhou stranu letos už potřetí v řadě (předtím se jim to nestalo ani jednou)...

Celých prvních 50 minut se přitom zdálo, že utkání nemůže skončit jinak než výhrou hostitelů - dokonce i pohodlnou, chtělo by se říci. Charlie Adam ještě domácí kotel nabudil jemně nepřesnou ranou, nicméně ještě ve 23. minutě se šlo do vedení. Opět u toho byl skotský záložník, který rozehrál standardku, jež spustila řetěz šťastných náhod. Beausejourovi se totiž příliš nezdařil pokus o osvobození, schytala to McCarthyho záda a následně při Shawcrossově koncovce také celý Wigan.

Latics se mezitím spokojili maximálně s pár nedotaženými záblesky, jako byl průnik Maloneyho nebo Beausejourův zajímavý centr, který se ukázal být pro McArthura až příliš prudkým. Naproti tomu Stoke střílel klíčové góly: ve 48. minutě se Adam proběhl po hraně šestnáctky, donutil Al Habsiho k zákroku a Crouch byl ve správný čas na správném místě.

Jenže oslavy Potters sotva skončily, když McArthur vystartoval na Espinozovu "českou uličku" a vydělil soupeřův náskok dvěma. Což přesně Wigan nastartovalo k heroickému dorovnání zdánlivě nestažitelného manka. Atleti kupili jeden útok na druhý, přičemž vyrovnat stihli ještě s odbitím jedné hodiny hry - tehdy znovu zaspolupracovali Espinoza s McArthurem, aby z patičky druhého jmenovaného těžil Di Santo.

V tu ránu to daleko spíš vypadalo na triumf hostí, ti totiž neustávali v útočení, zdáli se být při enormní chuti. To platilo zejména o McArthurovi, jenž také brzy znovu otestoval Begovićovu pozornost, vzápětí následován Maloneym. Di Santo už v nastavení mířil mimo. Stoke se tedy ubránil, Tony Pulis ale s podobným vývojem ve druhé půli stoprocentně nebude spokojen.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stokári zvíťazia jednoznačne 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 neni moc jednoznacny

Reagovat
smazaný uživatel

a čo na tom

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůl se upsal, já dal tip 0:1 Ojejej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele