5. kolo
22.09.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Další čisté konto pro domácí WBA - další výhra

Pokud sobotní várka zápasů s výkopem o čtvrté hodině nebyla nikterak gólová, duel WBA-Reading klidně mohl představovat jejího vlajkonoše. Na The Hawthorns se statisticky častěji faulovalo, než střílelo, oba celky hrubě nedostály svému potenciálu. A výsledné skóre 1:0 je tedy příhodné.

West Bromwich už letos představil variace na rozestavení se třemi i dvěma útočníky; dnes potom Steve Clarke sáhl dokonce k systému s jediným hrotem Lukakuem, aby pro začátek posadil exkanonýra Readingu Shanea Longa.

A Baggies tyhle čachry vůbec neprospívaly. Domácí se očividně cítili být svázáni přítomností mohutného forvarda vepředu, takže veškerá distribuce směřovala právě na vytáhlého Belgičana - ať už horem, nebo dolem. Přitom se mimořádně kazilo, na obou stranách přechod do útoku postrádal moment překvapení i adekvátní rychlost.

Důsledky potom byly nasnadě. Reading fakticky za celý poločas ani jednou nezahrozil, jakési zárodky nebezpečí vznikaly jedině po standardních situacích. Throstles pak právě z rohu trefili prostřednictvím Olssona tyčku, jinak to byla jen o něco menší tragédie. V předfinální fázi se jednou parádně vyvedla kombinace Morrisona s Gerou, prvně jmenovaný ovšem zakončovat zběsile mimo.

Stejný hráč pak ani neustál původní přečíslení 2 na 1, když místo střely hledal na zadní tyči příliš vysokým obloučkem Lukakua. Samotný Belgičan nakonec do přestávky vůbec nepokoušel střelecké štěstí; akorát se jednou o nadějnou palebnou pozici sám připravil nepříliš citlivým prvním dotykem s míčem.

Chuť si měl spravit až po více než hodině hry, do té doby se pokračovalo v nastaveném rytmu. Ofenzivní snažení WBA se dál opíralo o Morrisona, na druhé straně byla něčeho schopná jedině křidélka McAnuff s McClearym, případně levý bek Nicky Shorey jakožto exekutor standardních situací. Právě zmíněný Morrison si v 56. minutě na McCarthym vynutil jednoznačně nejtěžší zákrok večera, když mu velmi pěkně sedl volej kousek za hranou šestnáctky a brankářská dvojka se musela natahovat až úplně ke své pravé tyči.

Vzhledem k tomu, že Morrison doopravdy neměl konkurenci co do přínosu ofenzívě, bylo celkem divu, že právě on v 65. minutě vyrazil naproti střídajícímu Longovi. K výrazné škodě či újmě to však nakonec nebylo. Právě irský útočník svým sklepnutím zapříčinil jedinou branku utkání - Lukaku totiž prokázal obdivuhodný instinkt, jemně si za vápnem posunul míč doleva a pak při zemi propálil vše, co mu stálo v cestě.

Citlivé a smrtící řešení, z kterého se už Royals neoklepali. Jakkoliv Robson-Kanu určitě mohl proměnit v gól pěkný centr McClearyho. Na zadní tyči si odstoupil od svého strážce, aby zacílil nad břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele