31. kolo
23.03.2014 14:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 3:2

Southampton ani na čtvrtý pokus od svého návratu mezi elitu neporazil Tottenham, který slaví parádní obrat po stažení dvoubrankového manka. Obě letošní setkání tak vyhrál poměrem 3:2 a díky přesnému zásahu pár vteřin před koncem klání stoupá na pátou příčku. Hostům se přes vydařenou půlhodinku sen o Evropě významně vzdálil.

Za rozpačitý vstup domácích s množtvím bez protestů odevzdaných balónů soupeři, mohl trestat už po pěti minutách Lallana, když si na jeho náběh mohl ve vápně nerušeně počkat Lambert, který po několika vteřinách klidného postávání pár metrů od branky přihrával spoluhráči přímo proti noze, nicméně gólově nejúspěšnější záložník hostů pálil z první nepřesně.

Pokutu tak udělil až v 19. minutě nejlepší letošní střelec Sotonu vůbec. Boruc poslal od své branky dlouhý pas, jenž nepochopitelně podskočil Naughton a útočník hostů měl cestu otevřenou až k povedené přízemní střele na vzdálenější tyč.

Kdo by snad čekal okamžitý příval domácí snahy vyrovnat, mýlil se nejvíc jak jen mohl. Shawovu střelu zpoza šestnáctky tečoval Dembelé jen těsně vedle tyče bezmocného Llorise. Jenže pouhé dvě minuty poté vrátil Davis odvrácený centr před vápno Tottenhamu, kde podruhé selhal Naughton a odevzdal balón Lambertovi, tomu naběhl agilní Lallana a tváří v tvář brankáři pojistil hostům vedení.

Tentokrát už londýnský celek odpovědět musel, a přes líbivou, leč nepřesnou střelu z třiceti metrů od Bentaleba, se mu poštěstilo za necelé tři minuty od inkasování. Tentokrát chyboval hostující Clyne, když netrefil centr propadnuvší na zadní tyč a Eriksen měl zblízka snadnou úlohu.

Firma na výrobu opravdu rozměrných oken dala za chvíli další příležitost Lallanovi, jenž z pár kroků Llorise neprostřelil. Tři minuty před odchodem do šaten se mohlo začít od znovu poté, co Soldado chytře sklepl centr pro Eriksena, který přeskočil nohy dvou klouzajících obránců a z bezprostřední blízkosti smolně neprostrčil balón kolem Boruce do sítě. Ten si následně poradil i s jeho přímým kopem, když překvapivý pokus vytáhl zpod břevna.

Jenže neuběhlo ani prvních šedesát vteřin z druhé půle a přeci jen se stav vyrovnal. Soldado vyhrál osobní souboj u lajny, nakráčel do vápna a přihrávkou přes malé vápno našel zapomenutého, zadržte úžas, Eriksena. Hru nahoru - dolů mohl v obrat přeměnit Chadli, který po spolupráci nejvýraznější domácí dvojice unikal po pravé straně ve stínu jediného obránce, aby střelou k bližší tyči nechal vyniknout brankáře.

Postupně se uklidňující tempo pozitivně přeneslo na práci defenzívy obou mužstev, což samozřejmě zase škodilo atraktivnějšímu průběhu nerozhodnutého zápasu. Závěrečná půlhodinka sice k zívání nevedla, přesto už nabídla pouhé náznaky šancí ke strhnutí bodů na tu či onu stranu.

Vše tak musela vyřešit až druhá minuta nastavení, kdy ze zdánlivě další nepovedené akce vytěžil maximum, co jen mohl chtít, Sigurdsson. Právě k němu se dostal míč po slabém odvrácení nezdařeného centru zhruba dvacet metrů od branky a islandský záložník bez rozpaků propálil po zemi vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hula_8

HF/FT 2/X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hula_8

zavrel jsem to v 86 min

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele