8. kolo
19.10.2013 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Agüero úřadoval a West Ham se neměl jak bránit

Jak skóruje Agüero, ManCity vyhrává - tohle pravidlo se dnes beze zbytku potvrdilo. A to i proto, že se populární Kun zaprvé nespokojil pouze s jedním gólem a že se zadruhé neomezil jen na střelbu branek, nýbrž ještě asistoval u Silvova zásahu. Byla to zkrátka Agüerova show, West Ham příliš vzdorovat nezvládal.

Bleděmodří si před tímto zápasem hýčkali pouze jeden bod ze tří výjezdů, a proto Manuel Pellegrini před kláním v rámci Ligy mistrů šetřil akorát beka Zabaletu a jinak vsadil na nejsilnější možnou sestavu. Na hrotu se opět spárovali vhodně se doplňující Negredo s Agüerem, jejichž neortodoxní spolupráce také vedla v 17. minutě k úvodnímu gólu utkání. Rafinované Negredovo propuštění dalekonosné Fernandinhovy kolmice mezi stopery Hammers dalo vzniknout obyčejnému sólovému nájezdu, s nímž Agüero naložil jako správný top class zakončovatel.

Argentinec byl pak při chutí i nadále a takřka neustále. Proti jeho příští individuální akci navíc Jaaskelainen nezasáhl zrovna přesvědčivě, Silva se ovšem k dorážce neprotlačil. West Ham mezitím favorita spíš jen škádlil, než že by výrazněji hrozil. Vaz Tê měl například ve vzdušném souboji po 39 minutách jasně navrch, přesto žádnou kloudnou hlavičku nevyprodukoval (a nebezpečně, leč nedotaženě vypadaly i některé další vzdušné ataky WHU).

Naopak Silva s Tourém na druhé straně ihned hravě a zcela jednoduše zaměstnali Jaaskelainena ranou druhého jmenovaného z hranice šestnáctky. A navázat se jim povedlo rovněž ihned po obrátce, kdy Agüero zůstal trestuhodně nehlídán při standardce Silvy, a to se WHU samo sebou nevyplatilo - nejlepší střelec na hřišti se na přední tyči napnul do vzduchu a překonal Jaaskelainena.

Vzápětí na trávník vtrhl dravý exhibicionista, to ale rozhodně neznamenalo, že by se přestala hrát solidní kopaná. Naopak West Ham pod taktovkou aktivního Ravela Morrisona ještě relativně včas odpověděl, když Vaz Tê akrobatickým způsobem - takovými menšími nůžkami - stavěl na Morrisonově patičce naslepo.

City, které už letos z vedoucích pozic zvláště venku poztrácelo nezdravé množství bodů, se každopádně nenechalo zaskočit, v příštích minutách si několikrát řeklo o pozornost skrze průniky Yayi Tourého a zhruba 10 minut před koncem také rozhodlo. Agüero patou sklepl míč pro Silvu a ten překrásně zavěsil do šibenice.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

trip to kidderminster, england:

na přelomu září/října jsme podnikli s partou výtet za kanál la manche. ubytování bylo u kámošů co dějal v kiddy, takže to bylo o.k. první zápas 5 liga kidderminster - aldershot 0:0, uroveń hry dobrá, hrálo se v tempu, ale s proměňováním šancí byly oba dva týmy na štíru. hlavní bod našeho výletu byl sobotní zápas na AV, již dopoledne jsme vyjeli do birminghamu, na pivo jsme šli v centru do "the square peg", docela se to tam hemžilo fans city, což se mi líbilo. pak přesun do villa parku, zastávka na pivo byla v pub "witten arms", půlka hospody byla pro fans AV, půlka pro nás. vstup 2 libry, pivko 3,50. seděl sem v sektoru domácích, takže akorát na límci malý odznak city. na tribuně se člověk nemohl moc projevit radost ze 2 gólů jsem v sobě musel potlačit. v první půli krásné akce, domácím jsme nepůjčili balon, občas sem si ulevil, ale hned si mě domácí fans prohlíželi... když zjistili, že jsem foreigner, tak byli v klidu. byl to vyhraný zápas, který dle mého MP prokoučoval. poslal ze hřiště nasriho a džeka, myslím si, že zbytečně. jinak první gól AV z offsidu. po zápase zastávka ve villa hotelu, pak odjezd "domů". NE výlet do Coventry, PO výlet do Nottinghamu, tam jsme se dostali ke stadionům notts county a forrest, asi 300m od sebe, dělí je řeka. v Ut opět birmingham zápas city-millwall, nějakých 15 000 diváků, krásná, pohodová atm. domácí dali čtyřku. z birminghamu jsou mi víc sympatičtí city...v st odjezd busem do manchesteru, návšteva na market-street shopu city, pak na piccadilly station,airport a back to prag. zrovna tu středu kdy jsme odlétali hráli naši s bayernem a tak jsme potkávali jejich fans. láká mi i plzeň se city, ale cestovky za 2-denní výlet chtějí dost peněz... tak snad do anglie zas za rok, nebo možná na jaře do londýna, záleží kdy tam city budou hrát. čus

s whu to bude těžké, doufám, že dáme 3 body, jinak podobnost s AV tu je v kombinaci klubových barev. tak doufám, že zůstane jen u tohoto!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - Snad znova vybouchnou!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
noustres

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Bod by byl dobrej. Tri jeste lepsi Go Hammers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
hawk

Přesně tak, bod by byl dobrej, aké vidím to tak 0:2. No snad se zase jednou a vzpomenou si na kohouty.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hoodne tezky tento zapas ,ale city potrebuje 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele