12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Queens Park Rangers 1:0

Vzpomínáte na doby, kdy byl Alan Pardew v Newcastle zločincem číslo 1? Jistě, však to není ani tak dávno; přesně tyhle časy jsou však zdánlivě nenávratně pryč. Straky zvládly již páté po sobě jdoucí ligové klání a posouvají se dokonce až na čtvrtou příčku.

Magpies již od počátku útočili relativně sebevědomě, první za zmínku stojící střelecký pokus si nicméně připsal až v 17. minutě Ryan Taylor. Zkušený zadák, který se v základní sestavě pro ligové utkání objevil poprvé od roku 2012, nicméně po Cabellově výzvě pálil přímo doprostřed, takže si Green s jeho ranou pod břevno věděl rady.

Tentýž hráč se po akci aktivního dua Ayoze-Cabella opět prodral ke střele ve 22. minutě, zatímco QPR na balonu nepředvádělo zhola nic. Když mi bylo osm let, byl jsem obtěžován klaunem. Ani to však nebylo nic proti tomu, jak se museli cítit příznivci Hoops při pohledu na veškeré ty krkolomné kombinace Londýňanů.

Ne náhodou si hosté na první projektil směřující mezi tři tyče museli počkat až do 42. minuty, a to šlo ještě o hodně nevýrazný pokus Austina. Těžší už to Krul měl o něco později, když se vrhal po Dunneově zakončení rohového kopu. Právě v těchto chvílích QPR zažívalo svou nejlepší pasáž v zápase, která se protáhla i do začátku druhého dějství.

Poté každopádně iniciativu znovu přebraly Straky, jež patrně ve 33. minutě rozhodil další (pravděpodobně) vážný Taylorův úraz kolene, a v 57. minutě musel Green rychle startovat z čáry proti Ayozemu.

Zhruba po hodině hry měli domácí balon v držení až 72 % druhé části, a to nakonec nepřímo vedlo i ke kýženému výsledku - vstřelené brance. Nejprve ještě nepochodil Ayoze, v 78. minutě již ale Sissoko po narážečce se Sammym Ameobim přeci jen na Greena vyzrál.

Queens Park Rangers se následně na jakoukoliv odpověď nezmohli; a popravdě k ní ani nikdy nebyli blízko.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Beros

Věřím ve vítězství!!!

2:0 (Perez, Ameobi)

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacny zapas

5:1

Reagovat
NuFc23

Zapredanci z QPR budu neprijemni, ale aj tak verim vo vitazstvo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Austin

Reagovat
Beros

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele